Over parfum valt veel te vertellen. Heel praktische zaken, zoals hoe je een geur kiest, draagt, bewaart en beoordeelt. Maar de parfumerie is ook een heuse industrie waar geld, politiek, milieu- en andere problematieken een grote rol spelen. Onze beautyredactrice Sofie Albrecht maakt je op 7 december wegwijs in de fascinerende wereld van flesjes en geuren.

1. Maak kennis met een échte parfumdokter

Sofie Albrecht is sinds 2016 beautyredactrice voor Feeling, maar daarnaast is ze ook ‘parfumdokter’. Al van kindsbeen af is ze gefascineerd door geuren. Die passie bundelde ze in haar boek Parfumwijzer, een gids die je wegwijs maakt in de wereld van geuren. Ze is een topexperte in haar vak en deelt met veel enthousiasme haar parfumkennis met jou.

2. Ontdek de geur die bij je past

Hoe vind je jouw weg in het ruime aanbod in de parfumerie? Wat kan je uit de verpakking afleiden, hoe kies en test je een parfum? Sofie verkent samen met jou de verschillende geurfamilies, hun iconische klassiekers en zoekt uit van welke geur jij houdt.

3. Leer hoe je jouw parfum langer doet ruiken

Naast een rist aan ‘must know’ parfumweetjes, stuurt Sofie Albrecht je naar huis met praktische tips rond hoe je jouw parfum nu het best draagt en bewaart. Verstuif je hem beter achter je horen of is op je polsen voldoende? En klopt het dat ook jouw navel de geur langer vasthoudt? Vragen waar de parfumdokter ongetwijfeld raad mee weet.

4. Ontvang een wel héél rijkelijk gevulde goodiebag

Naast hapjes en drankjes à volonté schenkt Feeling jou ook graag een goed gevulde goodiebag, en met goed gevuld bedoelen we dan ook echt: goed gevuld. Je loopt naar huis met maar liefst 8 heerlijke parfums (zo kan je jouw zoektocht thuis alvast verderzetten) en Feeling abonnees ontvangen daar bovenop nòg een leuk cadeautje op vertoon van hun abonneenummer. Nog geen Feeling abonnee? Neem dan nu een jaarabonnement en geniet ook van leuke extra’s.

De parfuminitiatie met Sofie Albrecht vindt plaats op donderdag 7 december om 19u30 in Spoor 18 (Mechelen). Een ticketje kost jou € 45 all in en koop je hier.

 

https://www.feeling.be/forward/sofie-albrecht-parfuminitiatie