Beachwaves, een mooie kleur én geur, minder frizz: wat je doel ook is deze zomer; met onderstaande haarproducten kom je al een eind.

7 x zomerse haarverzorging

Nymph Salt Spray

Jouw weg naar zeemeerminhaar, dankzij een non-crunchy formule met zout, suiker en castorolie die natuurlijke, pluisvrije beachwaves creëert (Authentic Beauty Concept, € 26,30 in het ABC-salon).

Color-Perfecting Shampoo met hibiscusbloem

De hibiscusbloem in deze shampoo – rijk aan anthocyanen (natuurlijke pigmenten) en fruitzuren – sluit haarschubben en houdt zo pigment vast. Resultaat? Een kleur die langer glanst (Hair Rituel by Sisley, € 57,50 bij Ici Paris XL).

Transformer Lotion

Breng aan op nat haar om soepel en sneller te föhnen. Kan ook op droge lokken voor extra definitie en textuur, bij korte coupes of krullen (Tecni.Art by L’Oréal Professionel, € 19,90 bij de kapper).

Anti-pluis kam

De wijde tanden zijn perfect voor het ontwarren van natte haren, zonder ze uit te trekken of af te breken. Maakt ook minder pluizig (Villa d’Assia, € 45,95 via parfumdreams.be).

Santal Royal haarmist

Dé bestsellergeur uit Les Absolus d’Orient krijgt z’n eigen haarparfum; een oriëntaalse mist van mythische houtsoorten, rozen, neroli, jasmijn, oudh en leer (Guerlain, € 98 voor 75 ml bij Guerlain Parfumeur in Brussel en Place Vendôme in Wevelgem).

Hittebeschermende én herstellende keratinespray

Een leave-in spray met plantaardige keratine die – in combinatie met hun shampoo en masker – broos, beschadigd haar herstelt. Druivenextract beschermt tegen warmte en hyaluronzuur houdt het vocht vast in je haar (Phyto, € 20,50 bij de apotheek).

EVER.SMOOTH Heat-activated style extender

Last van pluishaar? Nevel deze op je handdoekdroge lokken, als eerste stylingproduct. De spray zorgt ervoor dat het vocht in je haar blijft en weert de luchtvochtigheid van buitenaf. Resultaat? Minder frizz. Ook ideaal om krullen langer in vorm te houden (Kevin Murphy, € 28 bij de kapper).

Meer beautyweetjes

Openingsbeeld: ©Wout Hendrickx