Toon ons jouw favoriete geur, en wìj vertellen je wie je bent, wat je graag ruikt – en vooral wélk nieuw parfum je moet proberen. Beschouw het als een vroeg kerstcadeautje. (door Sofie Albrecht)

Ontdek jouw favoriete geurfamilie

Hout type

Je houdt van natuurlijke karaktergeuren die niet noodzakelijk gemakkelijk liggen in de neus, maar je sterke persoonlijkheid accentueren. Van genderetiketten trek je je niets aan, zolang het maar past bij je stemming. Grassig fris vetiver, crèmig sandelhout, droog cederhout, warme patchoeli of rokerig oud? Houtgeuren zijn even veelzijdig als karaktervol.

Op jouw lijf geschreven:

De Jo Malone Oak & Hazelnut (cologne 30 ml: € 53) ruikt als een boswandeling, langs vers gezaagde bomen en eikels die openbarsten onder je laarzen. Fris, transparant en natuurlijk.

Oosterse type

Je houdt van een beetje overdaad en bent dol op de behaaglijk zoete warmte van vanille en exotische specerijen, barokke interieurs en het luxegevoel van een kasjmieren sjaal, net zo zacht als de vacht van je raskat. Parfum is je wapen om te verleiden, om mannen het hoofd op hol te brengen nadat je allang bent vertrokken.

Op jouw lijf geschreven:

De Zadig & Voltaire Just Rock! (EDP 50 ml: € 71,50) bevat een stevige dosis patchoeli die het zoete boeket van witte bloemen en vanille voldoende rock-‘n-roll houdt.

Gourmand type

Je houdt van zoet, maar oosterse geuren zijn je meestal te zwaar. Een mooi flesje vind je net zo belangrijk als de geur. Je hebt een speels, flirterig karakter, houdt van uitgaan met vriendinnen en kunt ijsjes en andere zoetigheden niet weerstaan.

Op jouw lijf geschreven:

De Jean Paul Gaultier Scandal (EDP 50 ml: € 70,90) is de hedendaagse versie van grote zus Classique in een even spectaculaire flacon. Met een iets strakkere structuur van witte bloemen en smakelijk fruit, overgoten met honing voor een modernere feel.

Bloemige type

Je houdt van romantiek en geniet evenveel van een gezinsuitstapje als van een tête-à-tête met je man waarvoor je je graag opkleedt. Je maakt je huis graag gezellig met bloemen uit de tuin in de zomer, kaarsen of een haardvuur in de winter. Je favoriete parfums zijn net zo lief en toegankelijk als jij zelf.

Op jouw lijf geschreven:

De J’Adore in Joy (EDT 50 ml: € 69,90) is een herinterpretatie van bestseller J’Adore. Het verschil zit ‘m in een zonnig huidakkoord, dankzij een hogere dosis ylang ylang en een snuifje fleur de sel.

Frisse type

Je houdt van parfum, maar het is geen dagelijkse must, je ruikt gewoon graag lekker. Fris, discreet en natuurlijk, niets dat anderen kan storen. Je hebt een voorkeur voor natuurlijke geuren: de aroma’s van uitwaaien aan zee in de winter, een fikse boswandeling in herfst, een fietstocht in de lente, een picknick in de zomer. Het liefst in een grote fles die je kunt delen met je lief.

Op jouw lijf geschreven:

De L’Eau d’Issey Pure (EDP 50 ml: € 70,90) is een meer aardse interpretatie van de waterfrisse klassieker L’Eau d’Issey. Iets minder bloemig, meer huidgeur.

Onze parfumdokter en beautyjournaliste Sofie Albrecht geeft op 7 december een parfuminitiatie in Mechelen. Schrijf je in voor deze sessie via feeling.be/feelingforward en ontdek hier welke leuke goodiebag je mag verwachten.

Deze flacon hoort bij jou

Kan je niet wachten tot 7 december of ben je na het lezen van dit artikel er nog niet helemaal uit welke geur bij je past? Test aan de hand van dit ludieke beeldenquizje welk flacon jou op het lijf is geschreven: