Essence Absolue Balsem met cameliaolie van Shu Uemura (€ 46,80 in de partnersalons).

2. Voor elk grijs haar dat je uittrekt, groeien er twee terug in de plaats

ONZIN! Maar van waar komt dit fabeltje dan? Wel, van zodra je het eerste grijze haar opmerkt, wil dat zeggen dat er zich waarschijnlijk onderliggend nog heel wat bastards bevinden. Eenmaal je er één hebt gezien, zie je de rest ook sneller. Als je die grijze haren gaat uittrekken, ben je er inderdaad van verlost maar dat is maar voor even. De haarfollikel is immers nog altijd in leven en zal dat grijze, uitgeplukte haar weer vervangen (maar dat wil niet zeggen dat het overslaat op z’n buurman). Goed nieuws: als je geluk hebt, is die nieuwe haar niet zo grijs als de vorige. Dat komt omdat de melanogenese – het proces waardoor je haar pigment krijgt – niet consistent is en afhangt van haar tot haar. Er is dus hoop…

3. Shampoo zorgt voor meer haaruitval

ONZIN! Het ergste wat je kan doen als je fijne lokken hebt, is ze minder wassen. Je haar heeft immers een propere omgeving nodig om te groeien. Je verliest heel wat haar in de douche en daarom associëren veel mensen shampoo met haaruitval. Maar als je plots geen shampoo meer gaat gebruiken, kan het probleem nog erger worden. De vuiligheid en opstapeling van olie kan ontstekingen veroorzaken waardoor je lokken niet meer goed kunnen groeien.

4. Als je een vette hoofdhuid hebt, mag je geen olie gebruiken

ONZIN. Iedereen mag olie gebruiken op de puntjes én haarschacht. Het voegt glam toe aan je coupe én herstelt gespleten punten. Olie heeft een eigenschap die andere producten vaak niet hebben: het dringt door tot diep in de haarschubben waardoor je haar écht gezonder wordt.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4 5
bekijk op één pagina

Meer over je kapsel

Beeld: IMaxTree