Opgelet: Ook voor haarproducten bestaat er een juiste (en foute) volgorde

Serum, nacht- en dagcrème, toner, olie... Je hebt vast al eens in de knoop gelegen met het bekende vraagstuk over welke huidverzorging je best als eerste en als laatste aanbrengt – en welke je in het midden moet smeren. Maar als het op haar aankomt, zijn heel wat vrouwen vaak nog minder goed geïnformeerd. Haarproducten worden namelijk ook best in een welbepaalde volgorde aangebracht zodat je verzorging optimaal z’n werk kan doen.

Juist zoals je huid, moet ook je haar ‘getraind’ worden wil je vruchten plukken van je haarverzorgingsproducten die je gebruikt. Wat dat juist betekent? Hou je aan een vaste routine en wees consequent. Op die manier kunnen je producten doordringen tot in het haarzakje. Opgebouwd residu van producten kan verstopte poriën veroorzaken en zo haargroei in de weg staan. Dus je begint je routine best altijd met een schone, geëxfolieerde hoofdhuid voordat je je haar wast en stylet.

Hallo, nieuwe routine!

1. Shampoo

De meest bekende stap – shampoo – is de eerste in jouw nieuwe routine. Jij gebruikt dit product vast al wel even en weet ondertussen welke shampoo goed doet voor jouw haar. Toch nog op zoek naar een nieuwe bus? Experts raden aan voor een reiniger met proteïne te gaan, deze herstelt de vitamines in het haar.

2. Conditioner

Ook stap twee is voor de hand liggend. Na het reinigen van je haar, is het essentieel om je lokken zo goed mogelijk te hydrateren. Leuke extra: een conditioner die je haar prachtig laat glanzen. Kan je haar wel wat meer hydratatie gebruiken (meiden met krullen weten waarover we spreken), kies dan voor een leave-in conditioner. Deze breng je aan op vochtig haar en spoel je erna dus niet meer uit.

3. Hitte bescherming

Nadat je de douchecabine verlaat, hangt je routine af van de manier waarop jij jouw haar die dag wilt stylen. Als je vaak met hitte werkt (krultang, haardroger, stijltang), dan is een product dat je haar beschermt tegen die hitte jouw volgende stap. Breng je product aan op je uiteinden om te voorkomen dat deze worden beschadigd door de warmte, zo verklein je de kans op gespleten of afbrekende puntjes.

4. Stylingproducten

Wil jij meer volume of maak jij graag komaf met pluizig haar? Dan is nu het moment om jouw mousses en dergelijke boven te halen. Stylingproducten leggen jouw haar op wat te doen, denk dus goed na hoe jij wilt dat je haar er zal uitzien.

5. Afwerking

Ongeacht hoe je wilt dat je haar uiteindelijk gaat vallen, heeft elk soort coupe baat bij serums of afwerkingsproducten zoals een olie. Die breng je als allerlaatste aan. Let wel: fijn haar kan al snel zwaar worden door gebruik van bepaalde producten én een verkeerd product kan je lokken er zelfs wat minder proper laten uitzien. Ga dus op zoek naar het juiste product voor jouw haartextuur.

Meer lezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content