Parfum van de week: ‘Eau de parfum Intense’ van Elie Saab Le Parfum

Elie Saab vangt na het felle licht van de middag en het zachte licht van de ochtend nu ook het licht net voor zonsondergang. Met 'Le Parfum eau de parfum Intense'.

Met de flacons in de vorm van edelstenen, die licht vangen en weerkaatsen, zet ontwerper Elie Saab zijn uitdrukking "Licht is de eeuwige kracht" – euh – kracht bij. Ving 'Le Parfum' het felle licht van de middag en de 'Eau de Toilette' het zachte licht van de ochtend, dan zou 'Le Parfum eau de parfum Intense' het licht net voor zonsondergang moeten imiteren. Het parfum is dus iets donkerder van kleur (koperkleurig met een rode gloed) dan zijn voorgangers. Doet denken aan: warmte en zon.

Parfumeur Francis Kurkdjian heeft datzelfde gevoel weten doortrekken in de geur zelf. Warme akkoorden van sinaasappelbloesem en rozenhoning nemen eerst de bovenhand. Het parfum heeft een basis van een patchoeli-akkoord dat versterkt wordt door de warmte van amber. Klinkt ons al even oriëntaals en intens in de oren als een mooie zomeravond. Missie geslaagd.

Vanaf €55 (voor 30ml)

MB

Partner Content

Gesponsorde content