Hoe pak je ze aan?

Babyhaartjes mag je nooit knippen, want dan vallen ze nog meer op,” tipt Juliette. “Je kan ze aan de voorkant van je hoofd wél bleken waardoor ze minder in het oog springen. Wanneer je ze liever niet bleekt maar wel wilt temmen: maak de haartjes nat met je vingers en trek ze tussen wijs- en middelvinger strak. Föhn ze vervolgens in 3 seconden droog. Wat je ook kunt doen, is er een beetje haarlak op sprayen. Spuit niet tegen de haartjes in, want dan gaan ze recht overeind staan. Pak bijvoorbeeld een oude tandenborstel om de babyhaartjes glad naar achter te strijken.”

Bestaan er behandelingen in het salon?

“Wanneer haartjes zijn afgebroken raad ik aan om een intensieve maskerbehandeling in het salon te boeken. Vaak is dit een treatment op basis van de noden van jouw haar, aangevuld met etherische oliën (elixirs), een heerlijke massage en warme handdoek aan de wastafel. Mijn gouden tip: ga naar een Authentic Beauty Concept salon en kies voor de ‘Memento’. Dit is een verzorgings- en stylingsritueel waarbij gebruik gemaakt wordt van een oogmasker en oordopjes met heerlijk rustgevende muziek.”

Bestaan er behandelingen voor thuis?

Babyhaartjes kun je thuis behandelen door ze goed te hydrateren met een hydraterende shampoo – bijvoorbeeld de Hydrate Cleanser van Authentic Beauty Concept (€ 25,95, in het salon). Gebruik hierna de Hydrate Conditioner (€ 25,95) als verzorging. Geen tijd? No panic! Ze hebben ook een Spray Conditioner (€ 27,95) die je niet hoeft uit te spoelen.”

1 2
bekijk op één pagina

Meer kapselweetjes