Jawel hoor, ook een Scandinavische platina-geblondeerde bob, een casual chique lage bun en ook een superkorte pixie, zijn nog steeds trending. Wie zijn ogen de afgelopen weken op vlak van streetstyle en streetstyle-fotografie echter de kost al eens gaf, merkt echter toch nog één grote trend op die terug is van lang weggeweest: namelijk de wilde leeuwinnenmanen-look! Beyoncé would be so proud of you, ladies!

In navolging van enkele krachtige, ‘stading strong’ power-vrouwen – zoals als Queen B, haar zus Solange, maar bijvoorbeeld ook de Britse Florence Welch en enkele big hair-streetstyle-iconen zoals het Deense model Frederikke Sofie, groeide een voluptueuze en liefst ook lichtjes krullende coupe de afgelopen maanden uit tot dé streetstyle beauty-look bij uitstek.

De essentials van deze haartrend? Ga voor zoveel mogelijk volume, kammen is niet nodig, zorg voor een beetje krul of wave in het haar, en laat het er vooral niet te gestyled uitzien. Immens lang, effortless cool en ‘recht-uit-bed’ zijn hier sleutelwoorden.

Een paar winnende varianten van de wilde leeuwinnen-lokken op een rijtje!

1. Scandinavisch wild

Supervolumineuze leeuwinnen-manen á la Queen B zijn een díng! In combinatie met een all natural beauty-look, een lichtbruin haarkleurtje – eventueel aangevuld met een ombre – en een hoog opgekamde snit die het midden houdt tussen een Selah Sue bombastisch gekapte coiffure en een ultra-casual ‘right out of bed‘-look, echt een streetstyle-toppertje! Het Deense model Olivia Vinten laat hier alvast zien hoe het moet!

2. Nerdy cool met waves

Ook een iets minder opgekamde, maar nog steeds casual door elkaar gehaalde, wavy versie van de leeuwinnenmanen-look, is op dit moment erg on trend. In combinatie met een hoogblond Scandinavisch kleurtje, zoals dat van Frederikke Sofie, en een nerdy, oversized brilmontuur erg hip! Want, want, want!

3. It’s all in the brows

Ook lang haar met minder volume is oké. Kammen is duidelijk niet nodig, en de beste kleur is opnieuw een soort van zachtbruine/donkerblonde neutrale tint. De bijbehorende beauty-look hier, is er ook weer eentje die vooral steunt op naturel en no make-up. Erg mooi bij deze styling: sproetjes en een robuust paar opgeborstelde wenkbrauwen, zoals die van Chanel-lieveling en model Cara Delevingne bijvoorbeeld.

4. Etnic curls

Ook echte, volle krullen – vaak in combinatie met een erg casual, etnisch alternatieve look – zijn erg ‘in’. Kijk maar naar de relaxte boho-stijl van model Ciara Scelsi. Haar etnische voorkomen en outfit in bohemian prints, vallen mooi in contrast met haar meer minimal, maar urban accessoires en een paar subtiel geplaatste fine line-tattoos.

5. Ultra-lang, sluik en messy

Ook lang haar dat vrij sluik valt en ogenschijnlijk slordig gekapt is, is erg trending! Ook nearly wetlook-kapsels en bijzonder messy samengenomen updo’s of low pony’s en buns zijn helemaal ‘in’. Het enige dat duidelijk niet mag? Een te strak in de plooi gelegde coiffure!

6. Ingevlochten manen

Tot slot zijn ook super-lange ingevlochten afro-kapsels of etnisch getinte vlechtjes erg in zwang. De krachtige look gaat meestal gepaard met een karaktervolle stijl, enkele opvallende urban accessoires, wat steviger schoenwerk en opvallende, meestal ietwat oversized statement-stuks wat de outfit betreft. Rock on!

Lees ook: