© Getty Images

SOS huidveroudering: wat kan je doen tegen een vlekkerige of vale teint?

Sofie Albrecht

Mooi ben je, en blijf je. De dermatoloog, het schoonheidsinstituut en hightech cosmetica kunnen je echter een handje helpen wanneer je last krijgt van ouderdomskwaaltjes zoals pigmentvlekken, couperose of een doffe teint. Ontdek hieronder welke verzorgingen, behandelingen en ingrepen ervoor bestaan.

Kan jouw huid een boost gebruiken? Lees hier alle artikels uit onze Strakker Zonder Snijden-gids.

De oorzaak

Wanneer de onderhuid slapper en dunner wordt en de opperhuid tegelijkertijd verdikt, geeft dat een onregelmatig huidoppervlak dat het licht minder goed reflecteert. Door een vertraagde celvernieuwing stapelen dode huidschilfers op. Dat doet de huid er dof uitzien. Met ouder worden wordt de teint vaak vlekkerig, met pigmentvlekken of couperose. De aanleg voor couperose en pigmentvlekken kan genetisch zijn, maar ook beïnvloed worden door omgevingsfactoren. Zon kan – zeker onder invloed van hormonen – pigmentcellen doen ontsporen, zodat permanente vlekken ontstaan. Maar ook een stoornis in de verhoorning van de huid kan vlekken geven door cellen die lokaal opstapelen.

De verzorging

“Regelmatig exfoliëren helpt een vale teint opfrissen”, adviseert dr. Van Riet van de esthetische kliniek Carpe in Antwerpen. “Daarnaast is een dagelijkse uv-bescherming (SPF 50) met antioxidanten de beste preventie tegen vlekken. Heb je ze al, dan behaal je mooie resultaten met regelmatig exfoliëren, vitamines A en C en uiteraard uv-bescherming.”

Glow is de heilige graal van de vermoeide dertigers, weet Sophie Guillon, CEO van het Zwitsere Valmont. Daarom ontwikkelde ze Luminosity, een beknopt gamma van 4 producten met 5 actieve ingrediënten. Onder andere witte moerbei – het eeuwenoude schoonheidsgeheim van Japanse vrouwen – en het Zwitsers phytocomplex van Valmont beloven een stralende, gladde en egalere teint. “Dat is belangrijk voor élke leeftijd”, vindt Guillon, zelf een leeftijdloze vijftigplusser, die Luminosity-producten mixt en matcht met haar favoriete verstevigende verzorgingsroutine.

De behandeling

In het gloednieuwe Maison Sisley in Brussel kun je terecht voor Le Soin Unifiant Phyto-Blanc. De verhelderende verzorgingslijn Phyto-Blanc is ontwikkeld voor de Aziatische markt, waar iedereen een vlekkeloze, heldere teint wil. De producten bevatten een gepatenteerd complex dat kleurverschillen egaliseert en pigmentvorming afremt in verschillende fases. Nu ook hier steeds meer mensen op zoek zijn naar een glow, introduceerde Maison Sisley de Phyto-Blanc-behandeling, die alle Phyto-Blanc-producten  ntegreert in een luxefacial waar de nadruk ligt op een uitgebreide reiniging, exfoliatie en ontspannende massagetechnieken.

Sisley Le Soin Unifiant Phyto-Blanc (90’): € 270, exclusief bij Maison Sisley in Brussel, sisley-paris.com.

De ingreep

De dermatoloog kan couperose en ook ouderdomsvlekken behandelen met de laser. “Voor pigmentstoornissen als melasma of postinflammatoire hyperpigmentatie is een fruitzurenpeeling beter geschikt. Die helpt overigens ook een doffe huid opfrissen.”

Onze favoriete producten

Phyto-Blanc Le Soin – corrigerende verhelderende crème

Phyto-Blanc Le Soin - corrigerende verhelderende crème

Phyto-Blanc Le Soin – corrigerende verhelderende crème

€ 295  –  Sisley Paris

Gepatenteerd huidverzorgingsproduct dat bescherming biedt tegen de schadelijke invloeden van het stadsleven, de huid verheldert en pigmentvlekken bedstrijdt. Het beschermt de huid, verbetert de teint en verfijnt de textuur van de huid.

Shop het hier

LumiMask – huidverbeterend masker

LumiMask - huidverbeterend masker

LumiMask – huidverbeterend masker

€ 176,50  –  Valmont

Een alles-in-één scrub/masker die de huidtextuur verfijnt en de uitstraling van de huid een boost geeft in één keer aanbrengen. Een babyhuidje in 10 minuten!

Shop het hier

Meer beautybehandelingen

Partner Content

Gesponsorde content