Zin in een nieuw kapsel voor 2020? Maar géén zin in een té drastische verandering? Hoeft ook niet, want er zijn heel wat kleine trucjes die het verschil maken. Zo geef je jouw bestaande kapsel een update.

1. Investeer in goede haarproducten

Tijd voor een frisse start! Kies voor een haarverzorging die écht bij je past (in plaats van gewoon de producten te shoppen die in promotie zijn). Kijk goed naar de ingrediënten van shampoos en conditioners (denk aan mos voor anti-kroes en hydratatie, tarweproteïnen voor krullen en kaolienklei of acacia gom voor extra volume). Dit zijn de favoriete haarverzorgingsproducten van onze redactrices. Tip: kies een zachte borstel uit (investeer bijvoorbeeld eens in eentje van Mason Pearson) én ga voor een kussensloop uit satijn als je jouw haar niet wil doen breken.

2. Zet subtiel de schaar erin

Hiermee bedoelen we: zo’n knipbeurt waarvan anderen eigenlijk niet zien dat je naar de kapper bent geweest – maar het hen wel opvalt dat er ‘iets’ anders aan je is. Laat je punten iets verder knippen dan dat je gewoon bent en breng wat textuur in je haar (laat ze rond je gezond wat in model knippen bijvoorbeeld). Het zijn mini-veranderingen met een maxi-verschil.

3. Hou het natuurlijk

Consistentie maakt je coupe iconisch maar dat wil niet zeggen dat je nooit eens subtiel van kleur kan veranderen. Ga in de zomer eens voor highlights of tijdens de winter voor lowlights. Veel natuurlijker dan een volledig nieuwe haarkleur en toch een wereld van verschil.

4. Leg je scheiding eens anders

Er zijn heel wat mensen die hun haar niet leggen volgens hun natuurlijke scheiding. Kam je haar na het wassen eens naar achter en laat het natuurlijk drogen, zo ontdek je waar de jouwe eigenlijk ligt. Probeer je coupe dan eens in die natuurlijke richting te leggen, of ga eens voor een middenmeet. Het geeft je gezicht een heel andere look.

5. Experimenteer met trends

Een nieuw kapsel hoeft niet meteen ‘knippen of kleuren’ te betekenen. Je kan ook de accessoiretrends eens uitproberen: wat dacht je van een kammetje of parelspeld in je haar? Ook op een doordeweekse dag frist zo’n klemmetje je kapsel op.

6. Geef je nieuwe snit een kans

Ben je eindelijk overstag gegaan voor de froefroe maar toch niet helemaal overtuigd of dit wel bij je past? Schuif ‘m niet meteen opzij maar geef jezelf de kans om aan je kapsel te wennen. Het is echt heel logisch dat je er niet meteen wild van bent, maar dat wil niet zeggen dat je dat ook straks niet zal zijn. Give it a try!

Meer over haar