Nu je huis plots kantoor, school en restaurant in elkaar werd, is er vast ook nog plek voor een privéspa. Vooraleer je de aannemer begint te bellen: met enkele kleine aanpassingen aan je huidige badkamer kom je al een eind.

1. Creëer een verzorgingsritueel

SQÓN: het belang van badkamerrituelen

Momenten van rust en zelfzorg zijn belangrijk, zéker nu. Zet daarom de tijd die je in de badkamer doorbrengt centraal en bekijk het als een volwaardig pauzemoment. Precies daarrond draait het gloednieuwe Belgische SQÓN. Het lifestylelabel werd opgericht door journaliste en visagiste Sanne De Lee en is ontstaan vanuit haar grote voorliefde voor mooie spullen, schoonheidsrituelen en zelfzorg. Je shopt er geen afzonderlijke producten, wél volledige rituelen; denk aan het handritueel (keramieken zeepschaaltje + vaste handzeep, € 40), reinigingsritueel (zeven wasbare wattenschijfjes + gezichtsreiniger + toner, € 75) of relaxritueel (geurkaars + scrub + gezichtsmasker + scrubhandschoen, € 75).

Hun zorgvuldig samengestelde boxen bestaan uit knappe mooimakers die bovendien lief zijn voor de planeet. Wegwerpscheermesjes worden vervangen door handgemaakte, houten safety razors van Europese bosbouw en zeep in plastic flessen maakt plaats voor ‘ouderwetse’ blokzeep. SQÓN werkt hiervoor ook samen met ambachtelijke, lokale ondernemers.

www.sqon.be

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Dewellnesskit van onze beautyredactrice

Ook beautyredactrice Lise doet aan zelfzorg. Goed reinigen, exfoliëren en hydrateren; het werkt nét zo goed voor je gelaat als voor je lijf. Onderstaande mooimakers liggen bij haar dan ook in de bovenste schuif; ontdek hier waarvoor ze dienen en waar je ze shopt.

De sleutel tot succes is énkel focussen op je badkamerritueel, maar wil je toch multitasken dan heeft Lise een goeie tip: “Vooral mijn voeten kunnen vlak voor de zomer een opknapbeurt gebruiken. In tegenstelling tot andere verzorgingsrituelen, kan ik deze routine perfect toepassen tijdens het laptoppen, televisiekijken of lezen. Leg je voeten in een badje lauw zeepwater, gebruik een puimsteen (Dille & Kamille, € 4,95) op een natte huid, dep droog en breng een voetencrème met ureum en ceramiden aan. Deze van Eucerin is mijn favoriet.”

2. Pimp je badkamer in één knip

Je hoeft heus niet je hele badkamer te verbouwen voor het ultieme wellnessgevoel. Zelfs de kleinste aanpassingen maken het verschil.

Rommel op

Nieuwe aankopen moeten niet; een opgeruimde badkamer doet al wonderen. Stal je mooiste set producten uit op de wastafel en kies maar één soort of kleur badlinnen voor op je handdoekenrek. Het geeft meteen een zen gevoel.

Heb je een kleine badkamer? Geef alles een eigen plek, want ook gebruiksgemak is belangrijk. Berg je flesjes shampoo en douchegel op in een badkamermeubel of sorteer ze in rieten opbergmanden. Mooie spullen als hamamdoeken of geurstokjes mogen dan weer wél gezien worden. Ze geven je privéspa een gezellige, warme uitstraling.

Zorg voor groen

Heel wat mensen hebben planten in hun woon- of slaapkamer staan maar vergeten daarbij de badkamer. Toch geeft het ook daar een rustgevende sfeer. Verzamel planten die goed kunnen overleven in de meest vochtige kamer van je huis. Een parapluplant bijvoorbeeld, of ook de graslelie is de moeilijkste niet. Klik hier om te lezen welke planten ideaal zijn voor in de badkamer.

Mini aanpassing, maxi verschil

Wil je graag kleine dingen aanpassen, kies dan voor je spiegel of douchekop. Een spiegel doet een kleine ruimte groter lijken en als je voor een statement exemplaar kiest, geeft het de ruimte extra karakter. Een regendouche zorgt dan weer voor het luxe hotelgevoel. Door je oude, standaard douchekop te vervangen door een regendouche, is ontspanning nooit veraf.

Luxueuze ‘hotelhanddoeken’

Marie-Marie
Vanaf € 16,50 – Shop ze hier

Marmeren zeepschaal

aquanova
€ 19,90 – Shop het hier

Badjas met bloemenprint

Sissy-Boy Homeland
€ 59,99 – Shop het hier

Courage des Bois geurstokjes

Marie-Stella-Maris
€ 45 – Shop het hier

Ronde spiegel met plankje

Sissy-Boy Homeland
€ 79,99 – Shop het hier

Regendouchekop

Grohe
€ 817,36 – Shop het hier

Heb je een groter budget? Deze knappe designspullen geven je badkamer een instant upgrade.

3. Bubbel in je achtertuin

Het summum van at home luxe? Zonder twijfel: een privé-jacuzzi in je achtertuin. Zie je het al voor je; na een helse dag even bubbelen met een coupeje champagne of gemberthee in de hand?

Jacuzzi’en = gezond

Wist je al dat een jacuzzi ook heel wat gezondheidsvoordelen heeft? Nu wel!

  1. Dobber je 1 à 2 uur voor bedtijd in een warm bad of jacuzzi, dan zal je merken dat je beter slaapt. Hoe dat komt? Wel, de warmte van het water zet je bloedvaten open waardoor je huid erna sneller afkoelt. Een prima duwtje in de rug, want bij een ideale nachtrust daalt je lichaamstemperatuur.
  2. Die wijde bloedvaten bevorderen meteen ook de bloedcirculatie in je lijf. Ook je hart krijgt zo een betere doorbloeding en dat is goed voor je algemene gezondheid. Bovendien ga je door de hete temperatuur sneller zweten, wat dan weer zuiverend werkt. Tip: drink zeker voldoende water tijdens een sessie, zodat je niet uitdroogt.
  3. Temperatuurschommelingen in je lichaam zouden stress en spanning verminderen. Daarnaast zou hangen in het water ons onbewust doen terugdenken aan de geborgenheid van de baarmoeder. Hierdoor zouden we in staat zijn onszelf tijdens zo’n jacuzzimoment helemaal van de wereld af te sluiten.
  4. Uit onderzoek blijkt dat de positieve effecten van sporten (denk: ontstekingsremmende eigenschappen, verbeterde glucosewaarden…) ook optreden als je een warm bad of de jacuzzi ingaat. Daarnaast zou je met een half uurtje baden ongeveer evenveel calorieën verbranden als met een half uur flink stappen.
  5. Warm water en hydrojets (ook wel: bubbels) zorgen voor een ontspannende massage die je spieren losser maakt. Gevolg? Minder spanning en pijn.
Vaste vs. opblaasbare jacuzzi

Ga je voor een opblaasbare jacuzzi of een vaste? We helpen je kiezen:

  • Een vaste jacuzzi gebruik je het hele jaar lang terwijl een opblaasbare perfect is tijdens de zomermaanden. Een opblaasbaar exemplaar laat je tijdens de winter best niet buitenstaan omdat de leidingen onder een temperatuur van 5 graden kunnen bevriezen. Bij een vaste jacuzzi heb je dat probleem niet. De afdekcover en isolatie tussen de kuip en de buitenkant beschermen de leidingen tegen vrieskou.
  • Bij een opblaasbare jacuzzi geniet je van eenvoudige bubbels zonder gerichte rug-, schouder- of nekmassage. Bij een vaste kan dat wél en regel je de intensiteit. Bovendien heeft een vast model vaak voorgevormde kuipstoelen in zit- of ligpositie. Om nog maar van de extra snufjes (denk muziekboxen en verlichting) te zwijgen.
  • Dan is er nog een verschil qua levensduur. Een opblaasbare jacuzzi gaat gemiddeld 3 jaar mee terwijl een vaste het doorgaans minstens 10 jaar volhoudt. Dat voel je uiteraard ook aan het prijskaartje (…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer beautyboosts

Openingsbeeld: SQÓN