Deze 5-dagen kuur zorgt ervoor dat je haar minder snel vet wordt

De neiging je haar elke dag te wassen? Nu is het misschien wel hét moment om dat niét te doen. Want geef toe: je kat, kinderen of partner malen er heus niet om. Integendeel: als je NU deze 5-dagen kuur volgt, loop je straks weer met glanzende lokken én haar dat minder snel vet wordt naar het werk.

Dag 1: de juiste shampoo

Gebruik op dag één van je anti-vet-haar-plan de allerbeste shampoo die je kan vinden. Zo geef je jouw lokken een grondige wasbeurt zodat je even verder kan. Wij tippen de Revitalizing Volumizing Shampoo met cameliaolie van Sisley (Hair Rituel by Sisley, € 62,50). Het is een sulfaatvrije volumeshampoo die op milde wijze reinigt en je hoofdhuid voorziet van de nodige vitaminen en mineralen als zink, koper, magnesium, vitamine B6, vitamine-E-acetaat, provitamine B5. Er zit ook karitéolie in die extra glans geeft en uitdroging voorkomt. De cameliaolie omhult dan weer het beschadigd haar en maakt het super zacht en soepel.

Dag 2: sla een wasbeurt over

De eerste vette haardag los je simpelweg op met wat droogshampoo op je roots. De Naturia Droogshampoo van René Furterer absorbeert het overtollige vet op je hoofdhuid en past zich aan elke haartint aan (René Furterer, € 12,78). Hij bevat absorberende klei die geen witte waas nalaat en super snel werkt. Bovendien ruikt-ie lekker fris.

Dag 3: don’t care about your hair

Op dag drie zie je het meestal goed: je haar is écht greasy. Gelukkig kan je daar net je voordeel uithalen en de deur uitstappen met een strak opgestoken kapsel of nonchalante wet look, die je zo creëert.

Dag 4: maak braids

Vlechten en een sjaaltje in je haar zijn vaak de beste optie op dag 4. Ook bij regenweer zijn braids vaak het beste kapsel, hier vind je vast wat inspiratie.

Dag 5: gebruik appelazijn

Hooray! De laatste dag van je shampoo-vrije haar. Dag 5 is een beetje een cheat day, want je mag je haar wassen, maar NIET met heet water en shampoo. Wel met wat puur en organisch appelazijn en lauw water. Het goedje zou de PH-balans van je haar herstellen en haalt het teveel aan oliën weg, maar is wél mild voor je lokken en hoofdhuid.

Dag 6: was & repeat

Good job, je bent erdoor. Was je haar en zorg ervoor dat je erna niet constant door je lokken zit of teveel stijlproducten gebruikt. Breng deze routine daarna terug naar vier en tot slot drie dagen. Je zal merken dat je haar veel minder snel terug vet wordt!

Meer haaradvies

Openingsbeeld: Julia June 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content