Omdat we ons afvroegen met welk beautyprobleem jullie écht zitten, vroegen we onlangs via Instagram naar jullie kwaaltjes. Eentje die vaak terugkwam: “Wat doe ik tegen een droge huid door airco als crèmes niet werken?” Dr. Samira Baharlou, Kliniekhoofd dienst Dermatologie in het UZ Brussel weet raad.

Probleem: droge huid in de zomer

Heet weertje? Ah, zalig airco! Maar wist je dat die heerlijke airconditioning eigenlijk niet zo goed is voor je huid? Het systeem pompt immers droge, koude lucht in een ruimte om deze af te koelen waardoor de luchtvochtigheid afneemt. Bij een lagere luchtvochtigheid verdampt het vocht in je huid, waardoor ze minder gehydrateerd aanvoelt en er wat grauw en dof kan uitzien. Ook duiken er vaak beautyprobleempjes op zoals rode vlekken, een ruwe huid of droogtelijntjes rond je ogen en mond.

“Goed hydrateren helpt altijd,” zegt dermatoloog Samira Baharlou. “Als lichte crèmes of melken niet helpen, kan je overstappen op sprays met thermaal water. Zeker op kantoor super handig en fris, ideaal om je hydratatie weer in evenwicht te brengen.”

Shop je face mist

Koreaanse mist met rozenblaadjes

Whamisa
€ 34,90 bij Senteurs d’Ailleurs

Koreaanse mist met olijfbladeren

Whamisa
€ 34,90 bij Senteurs d’Ailleurs

Beauty Elixir

Caudalie
€ 37,80 bij caudalie.com

Vitamine mist met SPF30

Oskia
€ 55 bij Fin du Jour

Eau Cellulaire Mist

Institut Esthederm
€ 20 voor 100 ml bij de apotheek en parafarmacie

Thermaal bronwater gevoelige huid

La Roche-Posay
€ 7,95 voor 100 ml bij de apotheek

Meer raad van de dermatoloog

Openingsbeeld: Caudalie