Vrouwen die dit doen rond hun twintigste, zien er jonger uit op hun 40

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Wanneer we de 40 passeren, worden de termen waarmee we onze huid omschrijven alleen maar negatiever. Grauw, oneffen, rimpels... woorden die we niet meteen willen associëren met ons ooit zo elastisch en zacht velletje. Wie dit leest en nét de twintig is gepasseerd, kan er nù nog iets aan doen, maar gelukkig bestaan er ook remedies voor als je al 40 bent...

 

Wat is een perimenopauze?

Je perimenopauze, die net voor de menopauze komt en je oestrogeen niveau naar beneden haalt, zorgt ervoor dat je huid rond haar 40ste dun wordt en elasticiteit verliest. Veel oorzaken van deze huidveroudering kunnen vermeden worden door voorzorgsmaatregelen te nemen en de juiste producten op het juiste moment te gebruiken.

Doen vòòr je 40ste

Wil je op je 40 een perfect gezonde huid, start dan al rond je twintigste met een derma roller (€ 13,99). Door kleine naaldjes op je gezicht te rollen, maak je wondjes in je huid waardoor er extra collageen en elastine zal moeten aangemaakt worden om je huid weer te herstellen. Dit proces verdikt je huid ook meteen en zal kleine rimpeltjes en donkere kringen verminderen. Gebruik de roller in combinatie met een vitamine C serum die je collageen extra zal boosten.

Lees ook: Verrassende make-up hacks voor als je de 40 bent gepasseerd

Eenmaal je 40 bent...

Als je eenmaal 40 bent, is het belangrijk je verzorgingsproducten aan te passen. Switch eerst en vooral naar een iets mildere reiniger, bijvoorbeeld een cleansing oil. Gebruik nog steeds een roller en vitamine C antioxidant maar laat dit volgen door een gezichts- en oogcrème voor extra hydratatie. Om je huid te verhelderen bestaan er bovendien goede maskers die bruine vlekjes en hyperpygmentatie tegengaan.

Verder kan je veroudering weer een beetje terugdraaien met een anti-oxidant. Dat zorgt ervoor dat cellen die beschadigd zijn door vrije radicalen weer herstellen. Een serum met vitamine C doet dat bijvoorbeeld al, maar ook vitamine E werkt goed tegen rimpels.

Verso Enzyme Peel op basis van AHA en PHA

Verso Enzyme Peel op basis van AHA en PHA

Verso Enzyme Peel op basis van AHA en PHA

Verso
€ 90 – Shop het hier

Het glycolzuur in deze tube creëert een dikkere huid, verbetert de elasticiteit én verhoogt de collageendichtheid. Het fruitenzym van granaatappel heeft een zachte exfoliërende werking en de vitamine B3 verhoogt de productie van collageen. Tot slot is kurkuma hier hét antioxidant dat de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen.

Intense C-Boost Mela-Even Cream

Intense C-Boost Mela-Even Cream

Intense C-Boost Mela-Even Cream

Environ
€ 45 – Shop het hier

Deze crème bevat vitamine C waardoor je huid weer een egale teint zal krijgen. Breng na je reiniger en serum aan over heel het gezicht of enkel op de donkere plekjes.

 

CityLife I-Zone Balm

CityLife I-Zone Balm

CityLife I-Zone Balm

Oskia
€ 70 – Shop het hier

Deze oog- en lipbalsem gaat de veroudering door pollutie tegen. Astaxanthin & Tocopherol (Vitamine E) zijn de anti-oxidanten die je zullen beschermen tegen die vervuiling en schade van vrije radicalen. Retinol (Vitamine A) Palmitate helpt dan weer fijne lijntjes, rimpels en zonneschade te verminderen. Collageneer (een gepatenteerd actief ingredient uit Witte Lupine) zal je huid verstevigen, liften en de contouren behouden. De avocado olie beschermt de huideigen lipidenbariere en tot slot zorgt Mica voor een mooie glans.

F3 – Fabulous Day & Night Moist

F3 - Fabulous Day & Night Moist

F3 – Fabulous Day & Night Moist

RainPharma
€ 59 – Shop het hier

Deze allrounder bevat de meest werkzame natuurlijke stoffen voor normale tot licht droge huid. Teunisbloemolie en organische calendula doen wonderen voor de oudere of problematische huidTarwekiemolie, rijk aan vitamine E, helpt om vocht vast te houden en verzacht. Essentiële oliën zorgen tot slot voor een zachte, aangename geur.

Party Ready Mask

Party Ready Mask

Party Ready Mask

[ comfort zone ]
€ 12,50 – Shop het hier

Dit gloednieuwe masker van [ comfort zone ] bevat citroenextract, vitamine C en bruine algen die een grauwe, doffe huid weer laten stralen.

Meer over huidverzorging

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content