Warm weer: 4 x tips tegen schurende billen

Hoera! Het kwik belooft de komende weken aardig aan het stijgen te gaan. De dagen dat we niet achter ons pc’tje zitten, kan je óns dan ook terugvinden op een van deze zonnige terrasjes of al flanerend door de stad in een op en top zomerse outfit, met een vriendin of twee aan de arm.

Maar helaas, we know, de tropische temperaturen brengen ook minder genoeglijke gevolgen met zich mee: wat dacht je van die vervelende tegen elkaar schurende billen onder je frêle zomerjurkje misschien? Pretbederver? Dat dachten wij dus ook! Gelukkig zijn er een aantal manieren om rood aanlopende en vervelend prikkende ‘chub rub‘-dijen te voorkomen. Lees maar even mee!

1. Anti-chafe stick

Ten eerste bestaan er verschillende huidverzorgingsproducten die er effectief op gericht zijn je van schurende billen te verlossen. Hoewel veel van die sprays en crèmes eerder atleten en marathonlopers als doelpubliek blijken te hebben, zijn er toch een paar uitzonderingen. Eentje daarvan is Smoovall, een spray die speciaal werd ontwikkeld voor vrouwen die tijdens de warmste zomerdagen graag een rokje dragen, en nogal wat kilometertjes moeten afleggen. De spray is bijzonder makkelijk in gebruik en belooft je bovenbenen zo’n vier uur lang tegen vervelende schuur-probleempjes te beschermen.

Ook de Megababe Thigh Rescue gaat uit van eenzelfde principe: het is een stick op basis van Aloë vera, extract van granaatappelpitten, olie op basis van druivenpitten, gemberextract en sinaasappel-olie. Samen geven die bestanddelen de stick een aangename ontstekingsremmende en verkoelende werking mee, die ervoor zorgt dat je huid niet alleen beschermd wordt, maar ook wordt hersteld bij eventuele schade.

2. Poedertjes

De grootste boosdoener bij schurende billen is zweet. Als je kan voorkomen dat de binnenkant van je bovenbenen klammig wordt van transpiratie, dan zullen ook de oh zo onaangename schuur-problemen voornamelijk uitblijven. Een exquise manier om transpiratie te voorkomen, is om te werken met poeder. Poedertjes absorberen het zweet immers, waardoor je benen droog en schuurloos achterblijben.

Een voortreffelijk poedertje om je toevlucht toe te nemen, is talkpoeder (jep, net zoals je moeder daar vroeger ook je babybilletjes mee van irritatie probeerde te weerhouden). De geur van het goedje doet je net iets té veel aan je kinderjaren denken? Dan zijn er ook andere opties: het Silky Underwear Powder van Lush is er zo eentje, bijvoorbeeld. Een ander goed middeltje blijkt droogshampoo te zijn.. wie niet waagt, niet wint, toch?

3. Ademende shapewear

Wat ook altijd kan helpen om je dijen niet tegen elkaar aan te laten schuren, is een speciaal daarvoor ontworpen stukje ‘stof’ implementeren in je outfit natuurlijk! Ideaal om schuurproblemen te slim af te zijn, is dan ook om een ‘shapewear-shortje’ onder je zomerjurk te dragen.

Wie op reis gaat en plaats in zijn koffer wil besparen – of voor wie shapewear toch net dat ietsje te benauwd aanvoelt onder haar lekker luchtige dress – kan ook opteren om voor de onderbroek met pijpjes van hubbie of boyfriend lief te gaan! Ook altijd een optie: een katoenen versie van het wielrennersbroekje! Jil Sander heeft zo bijvoorbeeld een erg mooi nude-kleurig exemplaar!

4. Deodorant

Tot slot, nog een lifehack wat schurende billen betreft, is deodorant. Omdat zweet de vijand is, kan niet alleen een poedertje zorgen voor het uitblijven van een ‘rode plekken en wondjes’-debâcle, ook een simpele deodorant met anti-transparant formule zou dat trucje wel eens kunnen doen.

Let wel: niet elke deo is hiervoor even geschikt. Naar verluid zou vooral een rollervariant het best zijn. Ook belangrijk is dat je de deo best wel op pocketformaat koopt, zodat hij mee in de handtas kan, want hoewel veel deo’s je urenlange ‘zweetloosheid’ beloven, blijkt regelmatig opnieuw aanbrengen hier toch de sleutel tot succes.

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content