Woon je in de stad? Dan smeer je best deze dagcrème

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Woon je in de stad? Dan pas je maar beter je verzorgingsroutine aan. De lucht is er nét ietsje meer vervuild dan op andere plekken, waardoor niet enkel uv-straling maar ook chemicaliën – afkomstig van auto’s of industrie – je huid beschadigen. Hierdoor zal haar barrièrefunctie afbreken, tijd dus om in te grijpen met de juiste producten.

De beste verzorging tegen pollutie

Vervuiling veroorzaakt een vrije radicalen-reactie op de huid, die bijna net zo schadelijk is als zonneschade. De huid wordt verstikt, verliest vocht en de poriën raken verstopt. Dit kan leiden tot ontsteking en afbraak van collageen, waardoor je huid gevoeliger wordt en het verouderingsproces sneller gaat.

De meest recente onderzoeken tonen volgens Paula Begoun (van Paula’s Choice) aan dat een krachtige mix van antioxidanten samen met voedende, beschermende en verhelderende ingrediënten de oplossing is voor het verminderen van zichtbare tekenen van veroudering door de zes hoofdoorzaken van omgevingsvervuiling: uitlaatgassen, sigarettenrook, zuurstof, industriële uitstoot, fijnstof en zonlicht. Gelukkig liggen de beste crèmes, mists en maskers binnen handbereik.

1. Essential Glow Moisturizer SPF 30 – Paula’s Choice

De nieuwe DEFENSE-lijn van Paula’s Choice bevat APF’s (Anti-Pollution Factors), ofte: een unieke mix van antioxidanten, huidherstellende en verhelderende ingrediënten die samen de huid beschermen tegen omgevingsvervuiling. Hun Essential Glow Moisturizer SPF 30 is een luchtige, hydraterende dagcrème die peptiden bevat en boordevol antioxidanten zit, afkomstig uit planten en vitamines die de huid beschermen tegen schade van buitenaf. Milde, minerale zonnefilters werken perfect samen met deze antioxidanten en voedende ingrediënten om de huid te beschermen tegen zonneschade.

€ 34 voor 60 ml, via paulaschoice.nl

2. Daily Skin Starter – Primark

Pollution Solution is een lijn – mee bedacht door beautygoeroe Alessandra Steinherr – die de huid beschermt tegen de negatieve effecten van het leven in de stad. De Daily Skin Starter is een koele transparante primer die je huidtextuur verzacht en als prima basis voor je make-up kan dienen. Er zitten extra anti-pollutie en anti-blauw licht actieven in, denk aan melkzuur, perzikbloesem en lychee extracten.

€ 6 voor 34 ml, bij Primark

3. CityLife I-Zone Balm – Oskia

De perfecte naam heeft-ie al en of hij perfect werkt? Zeker! Deze I-Zone crème van Oskia plumpt en verstevigt niet alleen je oog- maar ook je lipcontouren. Bovendien legt hij een laagje op je huid dat beschermt tegen schadelijk uitlaatgassen en andere vuile luchtjes. Waarom het werkt? Er zitten antioxidanten als vitamine E in maar ook retinol, wat de aanmaak van collageen opnieuw boost.

€ 70 voor 20 ml, bij Fin du Jour

4. Pollution Protect Sheet Mask – Simple

Het Simple Pollution Protect Sheet Mask minimaliseert het effect van vervuiling op de huid. De formule bevat het antioxidant vitamine E, vitamine B3 en Agave Americana, die bekend staan om hun voedende en hydraterende eigenschappen. Leg het maskertje ’s avonds 15 minuten op je huid, afspoelen is niet nodig.

€ 3,49 bij Kruidvat

5. Detox nachtolie tegen vervuiling – Bernard Cassière

Bernard Cassière heeft een gamma met bloedsinaasappel, een vrucht die rijk is aan vitamine C. Dankzij de hoge concentratie aan citroenzuur, heeft bloedsinaasappel ook interessante keratolytische eigenschappen waardoor de celvernieuwing wordt gestimuleerd (de ‘lijm’ tussen de cellen in de bovenste huidlaag wordt wak, waardoor ze afschilferen en de cellen in de huid gestimuleerd worden om sneller te delen. Hierdoor ontstaat een nieuwe huid). Hun nieuwste Concentré de Nuit Détox druppels zijn de perfecte cocktail van plantaardige oliën (wilde roos, jojoba, macadamia... waarmee de huid essentiële vetzuren en onmisbare vitaminen weer op peil kan brengen), maar ook etherische oliën (mandarijn, schil van pompelmoes, lavendel, schil van citroen, sandelhout) die de huid – nacht na nacht – weer verkwikken. Doe 4 tot 6 druppels in je handpalm en breng ze tegen het gezicht. Door de warmte van je handen kan de olie nog beter indringen. Tip: als je echt een droge huid hebt, kan je de olie mengen met een voedende crème.

€ 32 voor 30 ml, in schoonheidsinstituten en spa’s


Meer aanraders

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content