© Silk

Waarom een zijden kussensloop nú op je wishlist moet

De kenmerken van een goed hoofdkussen? Voldoende ondersteuning, niet te hard, niet te zacht, niet te hoog, niet te laag... Maar heb je al ooit nagedacht over het belang van een goede kussensloop? Je ligt er namelijk elke dag gemiddeld 8 uur met je haar en je huid op te woelen. Juist daarom zweren beauty-experten al jaren bij... een zijden hoes. Wij leggen even uit.

Een nieuw bed kopen vraagt heel wat research en bezoekjes aan verschillende verkooppunten. Een nieuwe matras is een mogelijks nog gewichtiger keuzeproces. Maar als het aankomt op het uitkiezen van nieuwe lakens en kussenslopen, gaan wij meestal voor de kleur of print die wij het ‘mooiste’ vinden. En toch: een mens spendeert gemiddeld zo’n 8 uur per dag tussen die lakens – en onze huid en haar komen bijgevolg in close contact met deze stofjes. Misschien toch wat zorgvuldiger uitkiezen?

Waarop moet je dan letten? Heel wat mensen hebeben uitstluitend katoenen lakens in hun kast liggen. Niets mis mee, al zou zijde heel wat voordelen hebben tegenover katoen. Voornamelijk een kussensloop van zijde is uitermate goed voor je en een oud beautygeheim. De hoes voelt namelijk niet alleen aangenaam aan, het kan ook wonderen doen voor huid en haar.

Goed voor huid en haar

Door een zijdezachte sloop aan te schaffen, gun je je haar wat rust: minder frizz en minder knopen bij het opstaan. Daarbij kan een katoenen sloop ervoor zorgen dat je haren afbreken, wat bij zijde zo goed als uitgesloten is. Ook is de kans op een good hairday een stuk groter; je avondlijke brush sessie is niet langer voor niets geweest de ochtend nadien. En ook voor je huid is de zijden kussensloop een nieuwe beste vriend. De zachte hoes kan helpen bij hydratatie, textuur en gladheid van je huid – zelfs fijne lijntjes kunnen verminderen. Daarnaast zorgt zijde voor verkoeling tijdens hittegolven én zijn de kussens hypoallergeen.

Naast goed voor haar en huid, zorgt een zijden kussensloop eveneens voor verkoeling bij hittegolven én is de stof hypoallergeen

Klinkt te mooi om waar te zijn? Toch niet! Het zit ‘m allemaal in het materiaal. Bij katoenen lakens ontstaat er wrijving tussen de stof en je huid en haar. Door het zachte katoen wordt die wrijving grotendeels uitgeschakeld. En da’s goed, want door frictie wordt er aan je huid getrokken, waardoor je velletje zelfs kan uitrekken, iets wat we ten alle tijden willen vermijden. En je haar geraakt door de wrijving met een haardos vol knopen als resultaat. En er is meer: een katoenen sloop slurpt jouw nachtelijke crèmes en serums op. Met als gevolg dat die soms toch dure producten niet de kans krijgen volledig hun werk te doen. Bij een zijden kussensloop blijven je hydraterende crèmes en haarolieën op hun plaats.

Kies je sloop nauwkeurig uit

Indien jij klaar bent om over te stappen op zijde, is het belangrijk niet zo maar het eerste het beste exemplaar aan te schaffen. Er zijn wel degelijk betere en minder goede keuzes. Het is voornamelijk opletten geblazen voor de kleur van je sloop. Van chemische, toxische kleuringen blijf je liever weg, dus check zeker de labels van de slopen.

Is je zijden hoes toe aan een wasbeurt? Handwas is aangeraden óf passeer eens langs de droogkuis. Toch kunnen ook heel wat exemplaren tegen een wasje in de wasmachine. Vergeet dan vooral niet het waslabel aandachtig te onderzoeken. Daarnaast was je best met een pH-neutrale zeep. Aangezien zijde een natuurlijke vezel is, kan een te zure of alkalische zeep schade aanbrengen aan je materiaal.

Koop je sloop!

‘Portofino’ kussensloop

'Portofino' kussensloop

‘Portofino’ kussensloop

€ 99  –  Slip

Koop hier

Poederroze tulband

Poederroze tulband

Poederroze tulband

€ 79  –  Slip

Koop hier

Zwarte kussensloop

Zwarte kussensloop

Zwarte kussensloop

€ 149  –  Hugo Boss

Koop hier

Zijden oogmasker met print

Zijden oogmasker met print

Zijden oogmasker met print

€ 60  –  Slip

Koop hier

Poederroze kussensloop

Poederroze kussensloop

Poederroze kussensloop

€ 99  –  Slip

Koop hier

Witte kussensloop

Witte kussensloop

Witte kussensloop

€ 74,95  –  Bovi

Koop hier

Meer lezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content