Zo ga je van pluishaar naar mooie natuurlijke krullen

Wie krullen heeft, wil het glad, korte kopjes willen het lang. De oplossing is eenvoudig: haal gewoon alles uit je eigen haar. Kapper Jochen gaf Ella (25) een geweldige haarmake-over en geeft jou tips om zelf aan de slag te gaan.

Voor: pluishaar

Ella: “Ik laat mijn krullen het liefst zo natuurlijk mogelijk, al vraagt dat best wel wat verzorging. Ik was twee keer per week mijn haar met een sulfaatvrije shampoo en laat mijn conditioner vijf minuten inwerken of gebruik een leave-in conditioner. Als mijn haar droog aanvoelt, gebruik ik een haarserum en smeer ik het eerst in met olie voor ik het opsteek wanneer ik ga sporten. Slapen doe ik met mijn haar in een losse knot, om de krul te beschermen. Ook slik ik supplementen voor stevigheid en groei.”

Na: mooie natuurlijke krullen

Jochen: “Om te zorgen dat Ella’s krullen minder pluizen pasten we een lichte keratinebehandeling toe om het haar een tikje te verzwaren: de pluis verdwijnt en de krullen vallen mooier. Dat effect wordt nog versterkt door het wat op te knippen.

Haarmake-over: van pluishaar naar mooie natuurlijke krullen

Tips van kapper Jochen:

  • Hoe verzorg je het? “Door de juiste snit, verzorgings- én aangepaste stylingproducten te gebruiken. Aangepaste producten verbeteren de elasticiteit van het haar, waardoor de krullen steviger worden.”
  • Hoe style je het? “Laat je haar aan de lucht drogen. Of gebruik een diffuser op de laagste, maar warmste stand.”
  • Welke kleur? “Sommige mensen kiezen voor highlights, maar elke kleur kan in principe, afhankelijk van wat bij je teint en ogen past. Wel opletten dat je je haar niet te hard ontkleurt, want dan verliezen de krullen hun elasticiteit. Zodra het haar beschadigt raakt, wordt ook de krul aangetast.”
  • Don’t: “Borstel je krullen niet als ze droog zijn. Schud ze wat los met je vingers of gebruik een kam met brede tanden om je haar te ontknopen als het nog nat is na het wassen.”

Tip van de redactie:

  • Was je haar minder!
  • Hoofdredacteur Els: “Ik heb heel erg lang mijn gekleurde haar bijna elke dag gewassen. Verliefd op het gevoel en de geur van vers gewassen haar. Alleen: ondanks massa’s conditioner, maskers, serums en dure shampoos was mijn haar nooit echt gezond. Het was broos, heel droog en minder glossy dan ik wilde. Tijdens de pandemie ben ik omgeschakeld: eerst mijn haar elke andere dag wassen, dan twee dagen ertussen, dan drie. Het was een proces van een vol jaar, maar vandaag was ik nog één keer per week mijn haar. Het is een pak gezonder, veel voller, glanzender en met meer natuurlijke slag. Ik kan het iedereen aanraden.”

Meer haarfijne tips:

Beelden: Anneke D’Hollander

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content