Home Beauty Zo krijg je de perfecte manicure

Zo krijg je de perfecte manicure

Zo krijg je de perfecte manicure

We willen allemaal een perfecte manicure die liefst ook nog zo lang mogelijk mooi blijft. Maar we maken vaak enkel cruciale fouten die ervoor zorgen dat ons nagels er toch niet perfect uitzien. Dit doe je dus beter niet meer wanneer je je nagels gaat lakken… 

1. Je vijlt in twee richtingen

Wanneer je de veil heen en weer beweegt over je nagel veroorzaak je kleine scheurtjes. Hierdoor gaan je nagels verzwakken en makkelijker afbreken. Vijl dus voortaan in één richting.

2. Je maakt je nagels niet proper voor je ze lakt

Niet enkel nagellak van de vorige manicure moet je verwijderen voordat je aan het lakken gaat, ook vet en vuiltjes verwijder je beter voor je begint te lakken. Zo krijg je een mooie, egale dekking en blijft je lakje langer zitten.

3. Schudden voor gebruik

Nagellak schud je beter niet vlak voordat je aan het lakken gaat, zo maak je namelijk luchtbellen in de lak en dat gaat je manicure er niet op verbeteren.

4. Je brengt maar een laagje nagellak aan

Als je wil dat je manicure langer mooi blijft dan kan je beter 4 laagjes aanbrengen: een basecoat, 2 laagjes van de kleur die hebt gekozen en een topcoat.

5. Je vergeet de tip van je nagels

Door aan de bovenkant van je nagels ook een laagje nagellak aan te brengen blijft je manicure langer mooi.

6. Je komt te snel na het aanbrengen van je nagellak in warm water

Warm water en een mooie manicure gaan niet zo goed samen, wacht daarom ook best enkele uren voordat je een warm bad neemt of de afwas gaat doen.

 

Lees ook: