De wens van heel wat vrouwen is lang en sterk haar, met véél glans. Maria Tinoco trouwt in september en ook zij zet deze beautydroom met stip op nummer één. Hoewel ze al een prachtige haardos heeft – ze is Venezolaanse – kunnen ook haar lokken nog een extra boost gebruiken. Enter: het nieuwe Résistance Extentioniste gamma van Kérastase. Wij tonen je waarom.

Gezond haar zonder knippen

Maria Andreina Tinoco leerde haar man kennen op een conferentie in Australië. Ze trouwen in september in Antwerpen en wij kozen haar uit voor dé ultieme verwennerij in het kapsalon. Haar droom voor dé big day? Lange lokken, met veel vitaliteit en zonder gespleten punten. Daar weet Valerie van Level 4 Hair in Stabroek wel raad mee en in een mum van tijd toverde ze de ideale behandeling uit haar mouw die aan Maria’s verwachtingen voldoet.

Naarmate je haar groeit, heb je meer kans op beschadiging door vervuiling, de warmte van stylingtools en de hitte van de zon. Dat vertaalt zich in gespleten puntjes en knopen, waardoor de meeste kappers meteen kiezen voor de schaar. Maar dat is buiten Valerie gerekend, want zij kan met de juiste producten het haar weer sterk en gezond maken, zònder in te boeten aan lengte.

Dat doet ze met Résistance Extentioniste van Kérastase, een gloednieuw haarverzorgingsgamma dat werkt als een work-out voor je lokken. Inderdaad, je moet je haar trainen om het van drie kwaaltjes – beschadigde aanzet, glansloze lengten en dunne puntjes – te verlossen. Dat doe je zo:

Jouw persoonlijke trainingsprogramma

Dag 1: reset in het salon

Je kapper stelt een diagnose (1) en zal je training beginnen met een versterkende, diep herstellende en verzorgende work-out in het salon. Het duurt een kwartiertje om de haarvezel te resetten aan de wastafel (2), waarna de hoofdhuid wordt geactiveerd met het Sérum Extentioniste (3).

Week 1-12: training thuis

Volg de routine met de producten die jouw kapper heeft aanbevolen om je haar te versterken, te herstellen en te coachen om te groeien tot zijn optimale lengte.
Tijdens deze 12 weken laat u de behandeling in het salon één keer per maand uitvoeren. Voor thuisgebruik, kan je deze 4 producten aanschaffen:

Bain Extentioniste – activeert hoofdhuid en haarvezel

Shampoo om de lengte te boosten (€ 24,50 voor 250 ml).

Fondant Extentioniste – versterkt lengten en punten

Lengteversterkende conditioner (€ 33,20 voor 200 ml).

Masque Extentioniste – versterkt lengten en punten

Inmasseren en de haarstrengen indraaien voor een perfecte opname. 5 minuten laten inwerken (€ 43,70 voor 200 ml).

Sérum Extentioniste – activeert de hoofdhuid

Twee of drie volledige pipetten overal op de hoofdhuid op droog haar aanbrengen of na de Bain en de Fondant op vochtig haar. Niet uitspoelen. Tip: trage, gerichte bewegingen zijn ontspannend terwijl stevige, krachtige bewegingen helpen om de energie te bevorderen (€ 46,20 voor 50 ml).

Dag 90: stand van zaken

Na drie maanden laat je de evolutie van jouw haar in het salon beoordelen. Het resultaat dat je zou moeten bekomen? 99% minder lokken die afbreken, 78% minder gespleten punten en 4 cm extra lengte als je gedurende 3 maanden élke maand de behandeling liet doen in het salon.

Nòg niet overtuigd? Bekijk Maria’s resultaat in bovenstaande video, wedden dat je jezelf naar de dichtstbijzijnde Kérastase-kapper rept?

Openingsbeeld: Sézane