© GettyImages

Zo voorkom je dat je mascara doorheen de dag verdwijnt

Je hebt het vast al wel eens meegemaakt: mascara die ‘stempelt’ of uitloopt na een warme dag of een plons in het zwembad. Maar hoe komt het dat je mascara soms doorheen de dag lijkt te verdwijnen? Wij sommen de belangrijkste oorzaken voor je op en delen onze beste tips.

Verdwijnende mascara

De meest voorkomende reden waarom je mascara soms lijkt te verdwijnen doorheen de dag, zijn vette of gladde wimpers. Wanneer je bijvoorbeeld oogcrème smeert of je dagcrème ook rond je ogen aanbrengt, kunnen die crèmes onrechtstreeks op je wimpers terechtkomen, wat hen vet maakt. Ook make-up removers op oliebasis en concealers kunnen een vet laagje achterlaten op je wimpers, waardoor je mascara er als het ware vanaf ‘glijdt’.

Maar hoe voorkom je dan dat er een vet laagje op je wimpers ontstaat? Breng dagcrèmes of oogcrèmes niet te dicht bij de randen van je oog aan, zodat ze niet op je wimpers terecht kunnen komen. Vermijd daarnaast om concealer op je oogleden aan te brengen en vervang je make-up remover op oliebasis door micellair water. Spoel na het verwijderen van je make-up je wimpers altijd nog even na met water om komaf te maken met overig vuil en restjes.

Meer tips voor een long-lasting mascaralook

  • Ga voor een intens zwarte mascara of eentje met een valse wimper-effect, deze blijven beter zitten dan naturelle mascara’s.
  • Kies voor een waterproof mascara, liefst met een long-lasting formule.
  • Draag een primer onder je mascara. Primers bevatten voedende ingrediënten die je wimpers verzorgen en beschermen, waardoor mascara beter blijft zitten. Bovendien zal je ook minder laagjes mascara nodig hebben wanneer je een primer gebruikt.
  • Breng je mascara aan van de wortel tot de punt. Voor een look die goed blijft zitten, breng je best ook meerdere laagjes aan.
  • Werk je make-up look af met een setting spray, om ook je wimpers te fixeren.

Meer beautytips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content