Zo zorg je ervoor dat je vloeibare foundation niet als een laagje aanvoelt

Vooral in de winter kan het weleens voorkomen dat je vloeibare foundation ‘op’ de huid lijkt te liggen en wat vlekkerig wordt. Hoe je ervoor zorgt dat-ie mooi met je eigen teint versmelt? Lees even mee.

Stap 1: kies de juiste kleur

De juiste kleur uitkiezen, blijkt nog vaak een lastige klus. Dat beautylabels tegenwoordig een énorm scala aan tinten hebben, is fantastisch maar maakt het er niet makkelijker op. Daarom enkele tips:

 • Krijg inzicht in de ondertoon van je huid.
  • Zijn de aders aan de binnenkant van je pols blauw/paars en kleurt je huid snel rood? Dan heb je een koele (blauwachtige) ondertoon.
  • Zijn je aders eerder groen en heb je een gouden/olijfachtige tint die snel bruint? Dan heb je een warme, geelachtige ondertoon.
  • Zie je niet goed of je aders blauw of groen doorschijnen? Dan heb je een neutrale ondertoon.
 • Kies verschillende tintjes in jouw ondertoon. Test ze door met elke foundation kleine streepjes te zetten op je kaaklijn. De kleur die het meest versmelt met je eigen huidskleur is jouw tint. Zie je het zelf niet goed? Vraag dan raad aan de beauty-expert in de winkel.
 • Probeer de Estée Lauder Shade Matching Tool op je smartphone. Aan de hand van een foto, helpt-ie je om de juiste foundationtint te vinden.

Tip: de Double Wear van Estée Lauder (€ 57 voor 30 ml o.a. via esteelauder.be) is favoriet bij heel wat foundationlovers. In zowel de koele (C), warme (W) als neutrale (N) ondertonen kies je uit een brede waaier aan tinten. 

Stap 2: smeer eerst een verzorgende crème

In de winter wordt de huid doorgaans iets gevoeliger door droge en koude lucht. Meestal heb je dan iets meer hydratatie nodig. Daarom is het belangrijk om voor je make-up eerst een crème of serum en primer aan te brengen.

Smeer, vooral in de winter, steeds een verzorging vòòr je foundation. Doe je dat niet dan zal de huid eerst alle hydraterende bestanddelen uit je make-up opslorpen. Gevolg? Een foundation die als een laagje achterblijft.

Doe je dat niet dan zal je huid de hydraterende bestanddelen die hij nodig heeft, opnemen uit de foundation. Gevolg: make-up die erg zichtbaar en als een laagje achterblijft. Breng daarom steeds een voedende crème en primer aan voor je een foundation smeert.

Stap 3: gebruik de juiste borstel

Elke borstel heeft zo z’n eigen effect. Dit moet je weten:

 • Breng je een vloeibare foundation met een platte kwast aan of opbouwend en al deppend met een sponsje, dan wordt hij heel intens.
 • Wil je hem liever wat transparanter, gebruik dat een stippling brush.
 • Breng je jouw make-up met je vingers aan, na of vermengd met je serum, dan versmelten de twee samen en wordt de foundation subtieler. Meteen ook tijdsbesparend! Tip: het Estée Lauder Advanced Night Repair serum (€ 126 voor 50 ml via esteelauder.be) zorgt samen met hun Double Wear foundation voor een gehydrateerd en natuurlijk resultaat.

Weetje: ook je type vloeibare foundation bepaalt de dekking. De Double Wear Stay-in-Place van Estée Lauder biedt een medium tot volledig dekkende en matte finish. Hun Double Wear Sheer geeft je een iets lichtere dekking.

Dit ook nog: ga voor een formule met SPF

Zowel in de zomer als winter is een zonnefactor noodzakelijk gezien elk licht je huid kan beschadigen. In de Double Wear Stay-in-Place van Estée Lauder zit een SPF 10, in de Double Wear Sheer zit een SPF 20. Een mooie surplus!

Meer make-uptips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content