Getest: de favoriete eyeliners van onze beautyredactrice

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Als er één ding is waar we mee blijven struggelen, is het met eyeliner. Want WAAROM wil die perfecte cat eye nu eens nooit lukken? Wel, misschien omdat jij de foute variant gebruikt. Onze beautyredactrice Lise Milbou zocht enkele eyeliners voor jullie uit en tipt haar favorieten. Just wing it!

Stap één? De juiste eyeliner kiezen. Stap twee? Hem correct aanbrengen. Deze 5 fouten maak jij ongetwijfeld ook met je eyeliner.

5 x eyeliners getest

Epic Ink Liner – NYX

Epic Ink Liner - NYX

Epic Ink Liner – NYX

Mijn nummer één die ik momenteel gebruik? Dit stifje van NYX. Het is super handig, hij glijdt niet uit en blijft heel de dag mooi zitten. De fijne punt zorgt voor een heel dunne wink naar het einde toe. Bovendien super gepigmenteerd, voor een extra verleidelijke blik.

De Epic Ink Liner van NYX kost € 10,40

Mystikol Powdered Eyeliner – jane iredale

Mystikol Powdered Eyeliner - jane iredale

Mystikol Powdered Eyeliner – jane iredale

Ik hou van het merk jane iredale – vooral hun wenkbrauwpotloden zijn een topper! – maar in deze Powdered Eyeliner geloofde ik eerst niet echt. Een donker poeder en een borsteltje deden mij immers meteen aan oogschaduw denken, iets wat je niet echt fijn kan aanbrengen. Toch verraste dit product, dat gelanceerd wordt in 4 mooie water-resistente winterkleuren, me. Eigenlijk brengt het net zo eenvoudig aan als een vloeibare eyeliner – al moet je er een aantal keer overgaan voor je de donkere kleur krijgt – dankzij de kokosglyceriden die het product perfect langs de wimperlijn doet glijden. Het leuke eraan is dat je de lijn kan vervagen als een poeder of potlood voor een smokey eye effect. Qua packaging is deze zonder twijfel al mijn winnaar. Het gouden potje met uitneembaar borsteltje is een mooi accessoire op je wastafel – op de mijne staat de Smoky Quartz (een donkergrijze tint.)

De Mystikol Powdered Eyeliner van jane iredale kost € 29

Ultra black slim felt-tip eyeliner – Bourjois

Ultra black slim felt-tip eyeliner - Bourjois

Ultra black slim felt-tip eyeliner – Bourjois

Deze kwam in de beautyrekken voor Parisiennes die met hun eyeliner een gewaagde maar subtiel elegante oogopslag willen creëren. Guilty, ik voel me aangesproken. Nowp, ik ben niet geboren in de Franse hoofdstad, maar ik zou net zo french chic en verleidelijk door de rue willen flaneren als zij. Eerste stap is dus deze eyeliner in de vorm van een viltstift. Hij trekt een heel nauwkeurig lijntje en dankzij het soepel penseel geeft-ie precies de vorm die ik wil. Ik kan hem heel dicht bij mijn wimperrand laten komen en m’n look blijft tot wel 24 uur! Afwerken doe ik met de Bourjois mascara, nog zo’n topper. Wat mij betreft een nummer één.

De felt-tip eyeliner van Bourjois kost € 12,99

Monsieur Big Marker – Lancôme

Monsieur Big Marker - Lancôme

Monsieur Big Marker – Lancôme

Who needs Mister Right if you can have Monsieur Big? Wel, ik twijfel. Deze eyeliner ziet er een beetje uit als een alcoholstift en belooft een intense zwarte lijn. Het stiftje heeft een punt die zo uitgesneden is dat je er zowel een fijne rand als een opvallende cat eye mee kan creëren. Dat eerste lukt aardig, maar bij die laatste is de lijn in het begin heel flou waardoor je er een aantal keer moet overgaan om het gewenste effect te bekomen. Hij is waterproof en dat is vaak een pluspunt, maar deze is er zelfs met een goede ontschminker moeilijk af te krijgen. Bovendien laat-ie zwarte brokkeltjes achter op m’n gezicht bij het verwijderen. Hij maakt z’n beloofde tattoo-effect dus waar, maar geef mij toch maar Mister Right...

De Monsieur Big Marker van Lancôme kost € 33

Graphik Ink Liner – Clarins

Graphik Ink Liner - Clarins

Graphik Ink Liner – Clarins

Deze doet wat denken aan de felt-tip liner van Bourjois dus eigenlijk was ik al meteen fan! De zachte vilten punt heeft de vorm van een vlammetje en volgt perfect de welving van mijn oogcontour – al is het penseel wel ietsje harder dan die van Bourjois. Door de stevigheid trek ik wel gemakkelijk een precies en homogeen lijntje. De Pure Carbon Black pigmenten zijn énorm fascinerend want houden het licht vast waardoor ze de zwarte kleur nog dieper, intenser en helderder maken. Deze eyeliner houdt lang en loopt niet uit, maar is wél makkelijk te verwijderen zonder dat m’n ogen irriteren. Een aanrader!

De Graphic Ink Liner van Clarins is beschikbaar aan € 27,00

Klaar voor het eindejaar?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content