Vrouwendag in de taxi

Michaël De Moor werd verrast door een attente taxichauffeur

 

Gisteren zat ik in de taxi naar huis. Daar is op zich weinig nieuws aan – ik neem er geregeld een omdat ik tot de klasse van de autolozen behoor. Doorgaans hou ik er niet van dat ik na een lange werkdag een obligaat praatje met de chauffeur moet maken. Niet omdat ik niet sociaal wil zijn, maar omdat ik na een dag vol interviews en afspraken graag even het hoofd leeg maak vooraleer ik thuis kom.

Maar gisteren was anders. Ik had een taxichauffeur die me al van bij het instappen een fantastisch gevoel bezorgde. Het begon al toen hij mij zich omdraaide en me met een glimlach van oor tot oor welkom heette in zijn taxi. Of ik en fijne dag had gehad, wilde hij weten, en het klonk alsof hij het echt meende en niet als een praatje dat hij zomaar deed om de stilte op te vullen. Ik had meteen zin om hem mijn ganse dag te vertellen – het waren acht vermoeiende uren geweest en het deed zowaar deugd om mijn hart even te luchten bij iemand die ik van toeten noch blazen kende.

Hij had een cadeautje gekocht voor zijn vrouw. Niet omdat ze jarig was, maar omdat het Internationale Vrouwendag was.

Toen ik vroeg hoe zijn dag was geweest, zei hij iets opmerkelijks: hij had een cadeautje gekocht voor zijn vrouw. Niet omdat ze jarig was, maar omdat het Internationale Vrouwendag was. Dat vond ik een fantastisch gebaar. En ja, je zou kunnen opperen dat zo’n dag beter niet zou gevierd moeten worden omdat elke dag vrouwendag moet zijn, maar in de praktijk is het helaas nog altijd meer dan nodig. En zijn verhaal was nog niet gedaan: ‘ik heb ook een cadeautje gekocht voor mijn dochter’, zei hij, ‘want op een dag zal zij ook vrouw zijn’. Ik wist even niet waar ik het hoorde. Dat vond ik zo een mooie gedachte, dat ik niet anders kon dan hem daarmee te feliciteren. Als alle mannen zo zouden denken, zou Vrouwendag pas écht zijn wat het moet zijn, dacht ik. En voor ik het wist was ik thuis. Met een grote glimlach en een geloof in de mensheid dat weer even was aangezwengeld.

Wil je nog meer lezen over vrouwendag? Check dan hier 9 x opvallende cijfers over vrouwen en check hier 11 quotes die aantonen dat vrouwen echt fantastisch zijn.

 

Michael Mode- en human interestjournalist Michaël De Moor houdt van Bob Dylan, Martin Margiela en chocolade en droomt ervan ooit eigenaar te worden van een bull terrier. Elke week geeft hij zijn eigenzinnige kijk op een emotie uit de actualiteit.

Lees hier de blog van vorige week

DELEN