Getrouwd met een prins én inmiddels moeder van nog een andere prins: Meghan Markle maakt ondertussen aardig deel uit van de Britse Royal Family. Dankzij die ‘hernieuwde’ koninklijke status werd Markle door de Britse tabloidpers dan ook al grondig doorgelicht, maar voor wie dacht daardoor alvast alles over de mooie Markle te weten, guess again!

De 37-jarige ex-actrice heeft namelijk meer geheime kantjes en talenten dan je denkt. Wist jij bijvoorbeeld dat ze een verborgen passie voor kalligrafie heeft, of dat ze eigenlijk helemaal niet Meghan heet? A-ha!

Dit wist je nog niet over Meghan Markle…

Haar echte naam is Rachel

Meghan Markle werd geboren op 4 augustus 1981 in Los Angeles, als Rachel Meghan Markle (toevallig ook de naam van haar Suits-personage). Haar mama, Doria Loyce Ragland, is Afro-Amerikaans – vandaar haar natuurlijke krulletjes die we zò graag eens zouden terugzien – en haar vader, Thomas Markle Senior, is van Ierse, Engelse én Nederlandse afkomst. Ze scheidden toen Meghan zes jaar oud was. Ze heeft nog een halfbroer en een halfzus: Thomas Markle Jr. en Samantha Grant.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Harry en Meghan werden verliefd tijdens een blind date

Tijdens hun eerste gezamenlijke interview met BBC vertelden Meghan en Harry hoe ze door een gemeenschappelijke vriend aan elkaar werden voorgesteld. Details werden toen niet verspreid, maar in januari raakte bekend dat die vriend waarschijnlijk Violet von Westenholz is, persdame bij Ralph Lauren. De vader van Violet, Piers von Westenholz, is baron en een goede vriend van Harry’s vader, prins Charles. Violet kent Harry dus al van kleins af en toen Violet Meghan ontmoette tijdens een persevenement, dacht ze meteen dat dit weleens een match made in heaven zou kunnen zijn. In 2016 gingen Meghan en Harry uiteindelijk op blind date.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meghan’s huwelijk met prins Harry was niet haar eerste

De echte kenners wisten dit natuurlijk al, maar voor moest je ‘t toch gemist hebben: Meghan was ooit al eens eerder getrouwd – best opmerkelijk voor iemand die zich nu into the Royal Family gehuwd heeft, toch? Ze stapte ooit al in het huwelijksbootje met filmproducent Trevor Engelson, voornamelijk bekend van zijn romantische film Remember Me. In 2004 ontmoetten de twee elkaar en in september 2011 trouwden ze op Jamaica, Meghan was toen 30. Ze zijn gescheiden in 2013.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ze was als kind al een échte feminist…

Meghan Markle was in 1993 te gast bij Nick News en die passage ging niet onopgemerkt voorbij. De toen 11-jarige Markle geeft haar mening over een seksistische reclameboodschap waarmee ze het duidelijk niet eens is. “Ik denk niet dat het goed is dat kinderen denken dat moeder alles doet,” zegt ze over de video, waarin enkel vrouwen worden aangesproken om een nieuw afwasmiddel te kopen. Daarop schreef ze een brief aan Procter & Gamble om ‘woman’ in de commercial te veranderen door ‘people’ én ze deden het. “Reageer op boodschappen waar je het niet mee eens bent, het kan zo’n groot verschil maken,” geeft ze ons als ukkie nog mee. “Is het niet voor jezelf, dan wel voor andere mensen.” BAM.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

… en is ook nu nog een vastberaden activiste

Naast actrice, model – en nu ook royal – is Markle ook een echte wereldverbeteraar. Toen ze ambassadrice was voor World Vision schreef ze een artikel voor Time Magazine over hoe menstruatie de mogelijkheden van een vrouw beïnvloedt als ze geen toegang heeft tot tampons of maandverband. Ook stond ze achter de Myna Mahila Foundation en werkte ze bij de Verenigde Naties. “Dit werk voedt mijn ziel,” zei ze hierover aan Elle UK in 2016. “De mate waarin ik dit kan doen voor en achter de camera is een direct voordeel van mijn job.” Meghan liet sinds haar intrede in de Royal Family overigens al merken dat ze zich in toekomst nòg meer wil focussen op humanitair werk, vooral dan – en dat verbaast ons niet 😉 – op vrouwenrechten. Dankzij haar rol als ambassadrice van verschillende liefdadigheidsinstellingen kan ze zich op die dingen nu volledig toeleggen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Haar acteercarrière begon bij General Hospital

Meghan is nu het bekendst om haar rol in Suits maar haar acteercarrière begon eigenlijk al in 2002, met de serie General Hospital. Daarin speelde Markle de gastrol van zuster Jill. Daarna volgden er nog bijrolletjes in Century City (2004), Cuts (2005), Love. Inc. (2005), The War at Home (2006), 90210 (2008), Fringe (2009) en CSI: Miami (2010).

Meghan was ooit ‘Briefcase girl’

Meghan Markle was ooit te zien in de spelshow Deal or No Deal, als ‘briefcase girl’. Het filmpje is best grappig, nu ze getransformeerd is tot lid van de statige en lichtjes conservatief stijve Britse Royal Family. Over dit fragment zei ze tijdens een interview met Esquire in 2013: “Ik deed dit om rond te komen tijdens mijn auditie-periode. Zo ging ik van werken voor de Amerikaanse ambassade in Argentinië naar Deal or No Deal. Het was een leerzame ervaring en het heeft me geholpen erachter te komen wat ik nòg liever zou doen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ze had een eigen een lifestyleblog

Sinds 2013 had Meghan Markle haar blog The Tig, vernoemd naar haar favoriete rode wijn Tignanello. Ze schreef vooral over food, reizen, mode en beauty. In 2017 haalde ze – hoogstwaarschijnlijk op aanvraag van het koningshuis – haar blog offline met deze woorden:

In januari 2018 verwijderde ze haar social media accounts

Begin dit jaar sloot Meghan Markle haar Facebook-, Twitter-, en Instagramaccount af. Vanaf nu is ze enkel nog te volgen via het officiële account van Kensington Palace – en sinds kort via het persoonlijke account van Meghan en Harry ‘Sussex Royal’. Gelukkig werden er nog een aantal sneaky screenshots gemaakt voordat Meghan’s Instagramaccount voorgoed verdween, zoals van deze prachtige yogapose ;-).

Kalligrafie is één van haar hobby’s

Voordat Markle actrice was, deed ze aan kalligrafie. De Hertogin werkte van 2004 tot 2005 in de Paper Source winkel in Beverly Hills, waar ze ook cadeaus inpakte en boeken inbond. “Het was haar bijbaantje terwijl ze met audities bezig was,” zegt Winnie Park, CEO van Paper Source aan People. “Ze gaf les in kalligrafie en leerde klanten tijdens een 2-uur durende workshop hoe je zelf aan de slag kon.” Daarnaast deed ze nog freelance werk, zo ontwierp ze bijvoorbeeld de uitnodigingen van Robin Thicke en Paula Pattons bruiloft in 2005.

In Meghan’s familie heerst nogal wat onenigheid

Sinds het aantreden van Mehan Markle in de Britse Royal Family, heeft haar eigen familie het de ex-actrice niet makkelijk gemaakt. Met haar moeder, Doria Ragland, heeft de actrice nog steeds een erg goede en hechte moeder-dochter band. Met haar vader en vooral ook met haar halfzus, loopt het allemaal een beetje minder vlot. Al meermaals insinueerde Samantha Grant dat Meghan enkel met prins Harry zou zijn getrouwd voor het geld, en betichtte ze haar succesvolle halfzus ervan egoïstisch te zijn en nooit met haar familie ingezeten te hebben.

Haar vader zette Meghan in de maanden voor de geboorte van de kleine prins Archie en een enorme emotionele hak door privébrieven van Meghan aan hem, integraal naar de Britse pers door te mailen. Dat terwijl de Hertogin toen al minstens een zes á zevental maanden zwanger was. Of de relatie tussen beide ooit nog goed zal komen, blijft dus maar de vraag.

Voor Meghan een ‘echte’ Royal mocht worden, moest ze een zwaar trainingsschema ondergaan

Wist je dat.. de Britse Royal Family Meghan blijkbaar ook aan een erg zwaar en strikt trainingsprogramma onderworpen zou hebben, alvorens mocht blijken of ze wel geschikt was om lid te worden van de Windsor-familie. Volgens verschillende Britse media zou Meghan een intens sportschema opgelegd hebben gekregen, dat ze moest zien te volgen onder het strikt toeziend oog van een militaire personal coach. Niet dat Meghan er voor de Britse Royals niet goed genoeg uitzag, integendeel, maar de Queen en co wilden toch even checken of Meghan het harde en gedisciplineerde leven als Britse Royal wel zou kunnen verteren. Missie (met glans) geslaagd, natuurlijk.

View this post on Instagram

Happy wedding day to this lady! What a beauty 💕

A post shared by Honest Yoga (@honestyogani) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Veel Britse vrouwen willen nu een ‘Markle nose’

Sinds de verschijning van Meghan – en haar mooie uiterlijk – op het Britse Royal toneel, is er in Groot-Britannië blijkbaar een ware plastische chirurgie-hype ontstaan die dokters omschrijven als ‘the Markle nose’. Blijkbaar willen erg veel Britse vrouwen net zo’n neusje als Meghan en zijn ze dan ook bereid daarvoor onder het mes te gaan. De neus van Markle is dan ook wel echt .. het neusje van de zalm. (Sorry, voor de flauwe woordgrap, but pun intended.)

Schoonzusjes Meghan en Kate zijn niet altijd de beste vriendinnen

Nog een ‘familiaal’ weetje over Meghan – hoewel, weetje..: blijkbaar zou ook de relatie tussen de twee Britse Royale schoonzusjes niet meteen van een leien dakje lopen. Al enige maanden woedt onder de Britse pers immers een stroom van geruchten dat Kate en Meghan het niet zo op elkaar begrepen hebben: volgens de pers zou Meghan gemeen zijn tegen Kate en ook tegen diens huispersoneel en zou het contact tussen beiden erg koel verlopen.

Zo was Kate bijvoorbeeld niet aanwezig op de babyborrel voor Meghan’s eerste zoon, trokken Meghan en Harry weg van Windsor Castle – waar ook William en Kate hun huisvesting hebben – en mocht het duo ook pas een week na de geboorte van prins Archie voor het eerst bij hem op bezoek. Bronnen dicht bij het paleis melden dan wel weer dat de komst van de kleine prins voor beterschap in de band tussen beide koninklijke moeders heeft gezorgd.

Meghan heeft wel degelijk familiebanden met een voorname Brit

Wie dacht dat Meghan Markle geen high end-banden had met de Britse geschiedenis, think again. Want wat speurwerk van de Britse pers heeft uitgewezen dat er wel degelijk een genetische link is met een voornaam persoon uit de Britse geschiedenis, en wát voor een: Meghan Markle zou maar liefst gerelateerd zijn aan Britain’s most famous writer off all times, William Shakespeare. Een stukje familiegeschiedenis dat Markle toch wat krediet zou moeten geven op vlak van ‘gedistingeerde afkomst’ binnen de Brits-conservatieve koninklijke tradities, nee?

Meghan is even well-educated als haar man Harry

Net als haar man Harry, lijkt ook Meghan een eerder elitaire vorm van onderwijs genoten te hebben. Niet alleen liep ze tijdens haar jeugd school aan een all-girls private Katholieke school – The Immaculate Heart High School genaamd – ook na haar middelbaar kon Markle met haar resultaten terecht bij een presigieuze universiteit: de Northwestern University. Markle behaalde er een diploma communicatie met een minor in ‘International Studies’. Als dat nu niet handig van pas komt.

Meghan wordt ook wel eens Lady Di 2.0 genoemd

Al sinds het begin van hun verloving bleven de vergelijkingen niet uit: Duchess Meghan vertoont dan ook aardig wat gelijkenissen met Harry’s overleden moeder: de door het Britse volk allom geprezen, maar door de Britse familie in het verleden ook vaak ‘afgevallen‘ Prinses Diana. Net als Lady Di, is Meghan Markle een beetje een vreemde eend in de bijt: qua mode en decorum neemt ze het niet zo nauw met de Britse conservatieve standaarden en weet ze keer op keer – in stijl – zachtjes tegen een paar normerende scheentjes te schoppen. De Duchess of Sussex past zich weliswaar deftig aan haar nieuwe Royale standaard aan, maar nooit zonder haar unieke en sterke persoonlijkheid daarbij uit het oog te verliezen.

Bovendien zet ook Markle zich – net als Lady Di – graag in voor mensenrechten, vrouwenrechten en andere humanitaire doeleinden. Ook in Royale kringen zelf, bleef de gelijkenis tussen beide indringende vrouwelijke figuren in het leven van Prins Harry niet onopgemerkt. In de koninklijke wandelgangen wordt aan Meghan dan ook al eens liefkozend gerefereerd met het koosnaampje Di 2.

Lees ook:

SOURCE: Vogue.nl