4 cadeautjes voor het goede doel

Oh wat houden we van Kerstmis. Gezellig tafelen, rond de kerstboom met de familie en uiteraard cadeautjes uitpakken. Maar eigenlijk is Kerstmis ook het uitgelezen moment om te denken aan anderen. Geef daarom eens een cadeautje voor het goede doel. Denk niet aan geitenwollen sokken of lelijke kerstkaartjes. Deze cadeautjes voor het goede doel zijn écht leuk om te geven.

 

1. Koop iets bij de Empty Shop

Empty Shop

Tot 18 december kun je terecht in de Empty Shop. Koop er kleren, de opbrengst wordt gebruikt om vluchtelingen een eerste werkervaring te geven. De dag start met lege rekken, gedurende de dag worden die gevuld met merkkledij door mensen en merken. Je koopt stuks aan scherpe prijzen én steunt de vluchtelingen. Iets extra doen? Doneer ook je eigen kledij die je niet meer draagt aan de Empty Shop, zo blaas je je outfit nieuw leven in en steun je extra. Meer info vind je op de website.

2. Annelies Timmermans x Eva Mouton

evamouton

Bied mee op deze schattige clutches van Annelies Timmermans en Eva Mouton. De Belgische Annelies ontwierp 5 lederen handtasjes, Illustratrice Eva Mouton voorzag ze van een unieke dierentekening. De handtasjes worden geveild voor Music For Life, de opbrengst gaat integraal naar Plan België. Bieden kan tot 23 december op de website van Annelies Timmermans.

3. LN Knits

De beanies en andere producten van Ellen Kegels zorgen voor werkzekerheid voor meer dan 300 Peruviaanse vrouwen. Haar stuks worden namelijk handgemaakt vervaardigd in Peru, bovendien zijn ze zacht en kwalitatief, want ze zijn 100% gemaakt uit alpaca wol.  Werkgelegenheid én een heerlijke zachte muts, wij zijn helemaal fan. Wij werden verliefd op deze ‘Baggy beanie‘, maar je vindt ook sjaals, vesten en andere stuks op de webshop.

LN Knits

4. Chocolade en educatie

Neuhaus

Moet jij iets kopen voor een chocoladeliefhebber mét een gouden hart? Dan is dit geschenk zeker iets voor jou. Neuhaus creëerde voor Plan België een metalen smurfenkoffer met 24 knapperige Smurfenpralines gevuld met knetterende melkchocolade met cookies die letterlijk voor vuurwerk in je mond zorgt! Dankzij deze Gift For Change kun je twee meisjes in het Zuiden een jaar lang naar school laten gaan. Plan besteedt bij al haar onderwijsprojecten extra aandacht aan meisjes, zodat ze samen met de jongens hun leefomgeving kunnen verbeteren. Deze box kost 72 euro, maar er zijn ook allerlei andere cadeautjes in andere prijsklassen te koop, check zeker de website.

Meer cadeautips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content