Ben jij een material woman?

We geven graag geld uit aan kleding, handtassen, schoenen (heel graag!) of aan mooie spullen voor ons huis of appartement. Toch toont onderzoek aan dat we van materialistische dingen niet altijd gelukkiger worden. Integendeel, het zijn ervaringen, sociaal contact en reizen die je leven rijker maken en wel om de volgende redenen.

1. Avonturen en herinneringen zorgen voor geluk op een langere termijn

Het leven draait om momenten, mensen die ons leven veranderen, liefhebben. Ook van slechte ervaringen kan je iets leren. Als je ze met een positieve ingesteldheid benadert, maken ze je gelukkiger op lange termijn. 

2. Van reizen word je rijker

Reizen maken is zowat de enige geldbesteding – naast onderwijs – die ons ook wat teruggeeft. Door een verre reis ontdek je nieuwe culturen en open je je horizon. Het haalt je uit je comfort zone en dat maakt je gelukkiger, slimmer en zelfverzekerder. 

3. Sharing is caring

Je bouwt een beter band op met mensen waarmee je een ervaring deelt dan met mensen waarmee je iets materialistisch deelt zoals een jurk of een koffiemachine. Ervaringen brengen mensen dichter bij elkaar. Denk maar aan een teambuilding met collega’s of een reis met vriendinnen. Dan pas leer je elkaar echt kennen.

4. Verhalen vertellen

Er hangt misschien wel een interessant verhaal vast aan die ene handtas waarvoor je helemaal naar Parijs reisde, of aan dat ene paar schoenen uit Italië. Think again. De verhalen die je vertelt gaan niet over je aankoop op zich, maar over de (reis)ervaring.

5. Geld kent grenzen

Geld maakt niet gelukkig, het is een cliché. Verschillende onderzoekers hebben aangetoond dat we wel geld nodig hebben om te overleven en in onze dagelijkse behoeften te voorzien, maar dat het op zich niet gelukkig maakt. Wie zich echt rijk wil voelen heeft nood aan vriendschap, liefde, ervaringen.

6. Even achterom kijken

Wanneer je terugblikt op je leeftijd herinner je je als eerste de mensen die je leven veranderden of bepaald verwezenlijkingen: afstuderen, eerste job, eerste woning, huwen, kinderen, ... Dat ene paar schoenen dat je kocht voor je 35ste verjaardag of die jurk die je aanhad op de verjaardag van je schoonzus zal je je minder goed herinneren.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content