Succesvol is het nieuwe sexy. Want het maakt je een stuk aantrekkelijker, zowel op de arbeidsmarkt als bij ‘t andere geslacht. Maar wat is nu de key to success? Zelfzeker zijn, hard werken, niet opgeven? Inderdaad, maar er is maar één specifieke kwaliteit die je zeker moet hebben om écht succesvol te zijn.

 

Wil je extra zelfzeker overkomen? Vrouwen die deze kleur dragen, stralen meer zelfvertrouwen uit.

Een schone deugd

Om succesvol te zijn, moet je (tromgeroffel…) geduld hebben. Da’s blijkbaar hét codewoord. Psycholoog Walter Mischel deed ooit een experiment met marshmallows om erachter te komen hoe geduldig kinderen kunnen wachten op een beloning. Ze kregen de keuze meteen één marshmallow te eten OF twintig minuten te wachten als ze er twee wilden.

Wat blijkt? De kinderen die voor twee marshmallows kozen, haalden betere cijfers, hadden meer sociale skills en waren gezonder. Bovendien konden ze beter met stress omgaan als de andere groep. Geduldig zijn, heeft dus veel voordelen. Wie inziet dat er een beter resultaat mogelijk is, en de satisfaction langer uitstelt, is harder bereid ervoor te werken en hogere doelen na te streven. Mensen die sneller tevreden zijn, zullen minder bereiken. Je weet wat te doen dus! (Vanavond wat ingewikkelde yogaposes oefenen, is een optie ;-)).

Klaar voor succes?