© Getty Images

Cannes film festival: de meest opmerkelijke rode loper-looks op een rij

De 76ste editie van het Cannes Film Festival is in volle gang. En dat belooft naast interessante filmparels ook heel wat moois op én naast de rode loper. Van Jeniffer Lawrences flipflops tot Lily-Rose Depps LBD: de meest opmerkelijke looks op een rij.

Het filmfestival in Cannes is elk jaar weer een van dé events om naar uit te kijken. Niet alleen om de langverwachte blockbusters én cinefielparels die er in première gaan, maar ook om de hoeveelheid modeminded celebs die er letterlijk hun beste beentje voorzetten.

Na een bewogen editie vorig jaar – waar Harry Styles naar verluidt en plein publiek op Chris Pine gespuugd zou hebben, verloopt het evenement dit jaar met iets minder oproer. Jeanne Du Barry, de nieuwe film van Johnny Depp opende het festival en kon meteen rekenen op lovende kritieken. Ook naar Wes Andersons Asteroid City, Martin Scorseses Killers of the Flower Moon, Indiana Jones and the Dial of Destiny en Pixars Elemental wordt reikhalzend uitgekeken.

Flipflop-gate: Jennifer op de barricade

De beste rode loper-momenten tot nu toe: Jennifer Lawrence die haar high heels thuislaat en een paar flipflops vanonder haar prachtige galajurk tevoorschijn tovert. Dat deed de actrice slash producer bij wijze van protest tegen de strenge dresscode van Cannes die alle vrouwen op de rode loper verplicht om hoge hakken te dragen.

Op eerdere edities verschenen ook Cate Blanchett, Kristen Stewart en Julia Roberts al ooit blootsvoets op de loper. Dit nadat in 2016 een groep jonge vrouwen verboden werd de voorstelling van Carol bij te wonen, omdat ze platte schoenen droegen.

A-list duo’s: Lily-Rose Depp x The Weeknd

Nog twee niet te missen momenten: de acte de présence van Lily-Rose Depp met tegenspeler The Weeknd bij de première van hun nieuwe HBO-serie The Idol – die dan wel weer goed was voor heel wat kritiek vanwege de vele expliciete seksscènes – en het rode loper-debuut van kersvers popkoppel Dua Lipa en Romain Gavras.

Meer top-looks op de rode loper in Cannes:

1. Scarlett Johansson

2. Simona Tabasco

3. Rosie Huntington-Whiteley

4. Elle Fanning

5. Martha Hunt

6. Dua Lipa

7. Storm Reid

8. Lily-Rose Depp

9. Ashley Graham

10. Naomi Campbell

11. Gigi Hadid

Met Messika-juwelen.

12. Cate Blanchett

13. Irina Shayk

Met Messika-juwelen.

14. Marion Cotillard

15. Laura Harrier

16. Julia Garner

17. Maya Hawke

18. Karidja Toure

19. Natalie Portman

20. Leomie Anderson

21. Cindy Bruna

22. Michelle Yeoh

23. Georgia Fowler

24. Brady Cunningham

25. Neelam Gill

Meer mode en celebs:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content