Daarom droeg de Queen groen (en geen zwart) tijdens de herdenking van prins Philip

Deze week kwamen de royals, uit verschillende landen, samen in Westminster Abbey om prins Philip te herdenken die vorig jaar het leven liet op 99-jarige leeftijd. Hoewel de dresscode overwegend zwart was, werd Queen Elizabeth II gespot in een donkergroene outfit en dat was niet zomaar.

Emotionele herdenking

Afgelopen dinsdag werd de koninklijke kerk, Westminster Abbey, gevuld met maar liefst 1.800 royals die prins Philip kwamen herdenken. De dienst had een aantal emotionele details, waaronder de muziek die gekozen werd door prins Philip zelf en prachtige bloemstukken die geïnspireerd waren op de trouwdag van Philip en Queen Elizabeth II.

Edinburgh Green als ode aan de liefde

Hoewel de genodigden overwegend kozen voor een zwarte outfit, ging de Queen voor een opvallend groen silhouet. Dit kleur, ook wel Edinburgh Green genoemd, was de lievelingskleur van haar overleden partner, prins Philip. De opmerkelijke kleur zie je overal terug: Zo had het officiële uniform van prins Philip exact hetzelfde kleur, alsook de Land Rover die werd gebruikt om zijn kist te vervoeren vorig jaar. De kleur zou ook een knipoog zijn naar het Riffles Regiment, onderdeel van het Britse leger, waar prins Philip van 2007 tot 2020 opperbevelhebber van was. Nadien heeft hij zijn rol overgedragen aan zijn schoondochter, Camilla. Omdat prins Philip de voormalige hertog van Edinburgh was, kreeg de kleur de opvallende naam: Edinburgh Green. Achter de groene look van Queen Elizabeth II, zit dus een romantische symboliek.

Daarnaast droeg de queen ook een opvallend accessoire: een geelgouden broche van diamant en robijn, die ze vorig jaar ook droeg op Philips begrafenis. Dit prachtig juweel kreeg ze in 1966 van haar man, prins Philip, cadeau. De queen kreeg veel steun uit haar omgeving: zo legden andere royals zoals Koningin Elizabethprinses Anne en prinses Letizia van Spanje en prinses Beatrix uit Nederland ook een groen accent in hun outfit.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content