Dames, er is een reden waarom parkeren soms maar niet wil lukken

Goed nieuws voor vrouwen die soms moeite hebben met parkeren. Er is namelijk een wetenschappelijke verklaring voor. Terwijl je de ene dag S-parkeert alsof je nooit iets anders gedaan hebt, kan het de volgende dag maar niet lukken. De oorzaak? Onze hormonen.

Een cliché zo hoog als een huis: ‘vrouwen kunnen niet parkeren‘. Niet helemaal waar. Want wij kennen genoeg vrouwen die moeiteloos hun auto perfect inparkeren. Lukt het op sommige dagen moeilijker? Niet jouw fout, wél je hormoonspiegel die roet in het eten gooit.

Je hormonen hebben ook een grote invloed op je libido. Hier lees je op welk moment vrouwen het meest zin hebben in seks.

Een studie in de wetenschappelijke krant Neuroscience stelt dat vrouwen beter kunnen parkeren wanneer hun oestrogeengehalte laag is. Tijdens je menstruatie zou parkeren dus vlotter moeten gaan. Een laag oestrogeengehalte maakt dat ons brein gevoeliger is voor de effecten van testosteron, het mannelijk hormoon. Daardoor zouden we beter zijn in afstanden correct inschatten.

Moeilijk parkeren

Wanneer je dan minder goed zou kunnen parkeren? Tijdens je ovulatie. Op dat momentje is je oestrogeengehalte het hoogst. Dat zou de invloeden van testosteron teniet doen. Wil je je parkeerskills verbeteren? Een studie aan de Universiteit van Toronto heeft dan weer bewezen dat vrouwen hun ruimtelijke vaardigheden kunnen verbeteren door videospelletjes zoals Tetris te spelen.

Meer over vrouwen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content