Deze dierenvideo’s maken je maandag instant goed

Doet maandag pijn? Bekijk dan even deze schattige, ontroerende of hilarische dierenvideo’s en je kan er meteen weer tegen.

 

Een extra maandag oppepper nodig? Deze hilarische dierenfoto’s zijn ge-wel-dig.

Voor de kattenliefhebbers

Ook katten blijven liefst van al lekker dromen in plaats van wakker te worden. Wist je trouwens dat je kat je echt beter kan doen voelen dankzij spin-therapie? Hier lees je er meer over.

Panda-broertjes vechten om eten

Deze schattige panda’s hebben duidelijk grote honger.

Voor de puppy-liefhebbers

 

Deze schattige pups worden opgeleid om blindengeleidehonden te worden. Waarschijnlijk het schattigste dat je vandaag zult zien.

Ontbijtje voor deze kleine luiaards

Deze luiaards hebben honger, tijd voor een lekkere maaltijd dus. Schattig.

Waarom we zo dol zijn op al die baby-dieren

Er is een wetenschappelijke reden waarom we zo dol zijn op dierenvideo’s, en dan vooral die waarin pasgeboren diertjes voorkomen. De verklaring is ‘neotenie’, het is het geheel van fysieke kenmerken die we met baby’s associëren. Denk aan grote ogen, kleine kinnetjes en kleine, volle ledematen. Deze eigenschappen, samen met de schattige, ietwat klungelige manier waarop baby-dieren bewegen, maakt dat we niet kunnen stoppen met er naar te kijken. We voelen een drang om de kleintjes te voeden, knuffelen en beschermen. Én ze toveren een glimlach op ons gezicht op maandagochtend.

Een huisdier kan je écht gelukkig maken. Bekijk hier de schattige reactie van een meisje dat een kat krijgt.

Meer tips om je ochtend te overleven:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content