Terwijl de ene royal er teveel van heeft – Meghan Markle brak onlangs nog de etiquette met haar nonchalante kapsel -, heeft de andere er wat te weinig van: zelfvertrouwen. Hoewel ze al jàren de chef van Buckingham Palace is, is ook Queen Elizabeth II af en toe nog onzeker. Gelukkig heeft ze een trucje om dit nooit te laten merken.

Big boss Lilibeth

In een documentaire die momenteel wordt uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk – Elizabeth: Our Queen’ – vertelt Lady Penn, hofdame van Elizabeth’s moeder, dat de koningin vroeger een verlegen meisje was. Ze bevond zich niet graag in grote groepen, maar daar had haar mama gelukkig een trucje voor.

“De moeder van Elizabeth gaf haar dochter de volgende tip: wanneer je een ruimte betreedt, loop dan al-tijd door het midden van de deuropening. Als je er recht doorheen loopt, ga je letterlijk niemand uit de weg en laat je zien wie de baas is,” zegt Penn in de documentaire. Ook eens proberen 😉

 

King George VI met zijn vrouw Queen Elizabeth I die toekijkt hoe haar dochter prinses Elizabeth (de Queen van nu) aan het breien is. Prinses Margaret Rose staart naar de open haard (1942).

Ook gebrek aan zelfvertrouwen?

SOURCE: Harpersbazaar.com