Fans hadden het al lang opgemerkt toen Meghan haar post-bevallings-debuut maakte op Trooping The Colour: ze droeg een nieuwe ring. Meteen werd er druk gespeculeerd over het nieuwe juweel. Nu is ook de boodschap duidelijk, en die is zó mooi.

De ring is een eternity ring, een cadeautje dat ze kreeg van prins Harry. De nieuwste aanwinst van Meghan is bezet met witte diamantjes, aan de zijkant van de ring zijn er drie gekleurde diamantjes toegevoegd. En die hebben een bijzondere betekenis.

Lees ook: Harry & Meghan tonen baby Archie voor een tweede keer

Getty Images

Bescherming, kracht & liefde

Volgens het Amerikaanse magazine Harpers Bazaar heeft Harry de ring zelf ontworpen met ontwerpster Lorraine Schwartz. De drie gekleurde steentjes zouden geboorstenen zijn, die hij liet toevoegen als eerbetoon aan zijn vrouw en zoontje Archie. De ring bevat een groene smaragd voor Archie, een blauwe saffier voor Harry en een olijfgroene peridoot voor Meghan. De geboortestenen hebben elk hun eigenlijk betekenis. Smaragd is het symbool voor liefde, peridoot zou kracht geven en smaragd zou naasten beschermen tegen negatieve invloeden. En of je er nu in gelooft of niet, het is en blijft een prachtig, romantisch gebaar. Zelf ook investeren in stenen die geluk brengen? Harry telde er zo’n 4.855 euro voor neer. Dat valt eigenlijk nog heel goed mee als je weet dat de juwelencollectie van Meghan meer dan 670.000 euro waard is.

Meer over de Britse royals: