Jas, Weekend Max Mara - Beeld: Lalo & Eva. Styling: Ellen Monstrey. Make-up: Sanne Schoofs.

Élodie Ouédraogo: “Ik denk dat je vooral naar het verleden moet kijken om te zien hoe ver je al gekomen bent”

Elodie is onze ultieme girl crush. Stijlvol, ondernemend en met een gezonde dosis humor. We strikten haar voor een shoot in ons oktobernummer. Terwijl haar engelenhaar gestijld werd voor die shoot, schotelden wij haar tien pittige dilemma’s voor.

1. High heels vs. sportschoenen?

“Sportschoenen. Ik moet daar niet onnozel over doen. Heels zijn een leuke touch bij een toffe outfit, maar doe mij toch maar gewoon een goede sportschoen. Daar geraak je heel ver mee in het leven. (lacht)

2. Nooit meer shoppen vs. nooit meer sporten?

“Nooit meer shoppen. Sport is goedkoper en gezonder. Bovendien heb ik al best veel in mijn kleerkast hangen, dus als ik nooit meer mag shoppen, zal ik het wel overleven. En anders zal ik mijn kleren zelf maken.”

3. Chocolade vs. fruit?

“Ik zou nu fruit moeten zeggen, maar ik ga eerlijk zijn: chocolade. Fruit is goed op warme dagen ter verfrissing. Chocolade is altijd goed!”

4. Altijd overdressed vs. altijd underdressed?

“Ik denk van mezelf dat ik underdressed ben, maar ik weet dat ik eigenlijk heel vaak overdressed ben. Maar wat is overdressed? Dat is voor iedereen anders. Ik snap wel dat er bepaalde kledingstukken zijn waarvan je weet dat er mensen gaan kijken. Maar je moet vooral aantrekken waar je zin in hebt en dan ga je nooit overdressed zijn. Als jij het gelooft, dan gaan andere mensen het ook geloven.”

Ik wil niet onsterfelijk zijn. Ik wil er nu alles uithalen. En als het hier goed is geweest, dan ga ik vredig heen.

5. Altijd alles zeggen wat je denkt vs. nooit meer praten?

“Ik zou willen antwoorden dat ik altijd zeg wat ik denk, maar ik hou niet zo van confrontatie. Ik houd wat ik denk voor mezelf en dan zeg ik tegen de ander dat die gelijk heeft.”

6. Nooit meer sociale media gebruiken vs. nooit meer een boek lezen?

“Ik denk dat ik toch nog makkelijker zonder sociale media kan. Sociale media zijn heel leuk en zorgen ervoor dat je altijd up-to-date bent, maar die continue stroom aan informatie zorgt ervoor dat je heel veel prikkels binnenkrijgt. Ik heb gemerkt – zeker door het ouder worden – dat het ook gewoon eens leuk is om een boek te lezen en je even af te sluiten van de wereld.”

7. Kunnen vliegen vs. onzichtbaar kunnen zijn?

“Ik zou willen kunnen vliegen, omdat ik dan nog scherper met mijn tijd kan zijn. Stel je voor dat je over de files heen kunt vliegen, dan ben je overal supersnel en kun je nog later thuis vertrekken. Ik snap dat sommige mensen onzichtbaar willen zijn om te weten wat anderen over hen zeggen. Maar sommige dingen weet je gewoon beter niet.”

8. In de toekomst kunnen kijken vs. terug kunnen gaan in het verleden?

“Ik wil in de toekomst kunnen kijken. Ik wil weten wat er nog allemaal gaat gebeuren. Of deze shoot het hoogtepunt gaat zijn van mijn carrière of dat er nog andere dingen voor mij in het verschiet liggen. Ik denk dat je vooral naar het verleden moet kijken om te zien hoe ver je al gekomen bent.”

9. Nog maar één maand te leven hebben vs. onsterfelijk zijn?

“Ik wil niet onsterfelijk zijn. Ik wil er nu alles uithalen. Als het hier goed is geweest, dan ga ik vredig heen. Ik hoop dan dat ik iets positiefs heb gedaan waarvoor mensen mij zullen herinneren. Nee, ik wil niet eeuwig leven.”

10. De modewereld vs. de showbizzwereld?

“Daartussen kan ik niet kiezen. Ik denk dat het een combinatie van de twee is: op tv spreken over mode. How about that.

Meer lezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content