Juicht ende jubelt: want na meer dan 25 jaar na de allereerste aflevering – en na iets meer dan 15 jaar na de laatste, keert de Friends-cast éénmalig terug naar het kleine scherm met een reünie-aflevering! Wat we van die langverwachte reünie van Joey, Rachel, Monica, Phoebe, Chandler en Ross mogen verwachten? Wel, dit is wat we tot nu toe weten.

It’s happening…

Het gerucht dat er ooit een grote reünie-aflevering zou komen van de populaire sitcom uit de jaren ’90 doet al enkele jaren de ronde. Na lang wachten is het nu eindelijk zover, dat bevestigde ook Jennifer Aniston afgelopen weekend op haar vrij recent geactiveerde Instagram-account: ‘It’s happening…’, stond er daar als onderschrift bij een oude foto van de Friends-cast te lezen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een bericht dat natuurlijk – net als de allereerste Insta-foto van Aniston ooit trouwens – onmiddellijk bedolven werd onder ontelbare enthousiaste commentaren van fans van de reeks. Kort daarna deelden ook alle andere leden van de Friends-cast dezelfde foto met hetzelfde bijschrift op hun profiel, dus we kunnen er vrij zeker van zijn.. that it’s indeed actually happening.

Dat inderdaad alle originele Friends-leden zullen deelnemen aan de eenmalige reunion-episode bevestigde ook Kevin Reilly, de chief content officer van HBO in een statement: “I guess you could call this one ‘The one where they all got back together'”, zo klonk het al volledig in lijn met de eerdere episode-titels uit de reeks. “We keren terug met David (Schwimmer), Matt (LeBlanc), Matthew (Perry), Courteney (Cox), Lisa (Kudrow) en Jennifer (Aniston).”

Lucratief zaakje

De HBO-special zal worden opgenomen in dezelfde studio die 15 jaar geleden gebruikt werd voor de reeks, Stage 24 van de Warner Bros. Het zal een éénmalige show zijn die uitgezonden zal worden via het nieuwe kanaal van HBO, de HBO Max streaming service. De precieze lanceringsdatum van de Friends-reünie episode is nog niet bekend, maar het zal vermoedelijk voor ergens in mei 2020 zijn. Slecht nieuws voor ons Europeanen echter, want de nieuwe streamingdienst van de Amerikaanse kabelzender HBO is enkel verkrijgbaar in de U.S. zelf. Wat een bummer toch!?

Vermoedelijk moet de reünie-aflevering dan ook vooral dienen als lokmiddel om een groot aantal eerste abonnees naar het kanaal te lokken. Een idee dat de HBO-marketeers wel eens geen windeieren zou kunnen leggen.

Dat ook de voormalige Friends-cast er niet ‘geschoren’ uitkomt, mag duidelijk zijn. Met z’n allen zouden de zes vrienden onderhandeld hebben om voor de opnames van de reünie-aflevering elk zo’n kleine 2,5 miljoen euro te ontvangen. Niet slecht voor om en bij de 25 minuutjes televisie, toch? Maar dan wel legendarische televisie natuurlijk. Wij kunnen alvast niet wachten om er somehow hopelijk toch ons oog op te kunnen werpen!

Openingsbeeld: Getty Images. 

Meer lezen over films en series: