De Britse prinses Beatrice (31), kleinkind van hare koninklijke hoogheid Queen Elizabeth, is verloofd met de 36-jarige zakenman Edoardo Mapelli Mozzi. Dat maakten de ouders van het koppel vandaag via een statement van Buckingham Palace bekend. Ook Beatrice’s trotse zus, prinses Eugenie, maakte van de gelegenheid meteen gebruik om haar sibling en diens hubbie to be met hun heugelijke nieuwtje te feliciteren.

Nog maar één jaar, zo lang kennen Beatrice en de Italiaanse Mozzi elkaar al: het tweetal leerde elkaar zo’n twaalftal maanden geleden kennen via de inmiddels overleden stiefvader van Mozzi, Christopher Shale. Die laatste was blijkbaar goed bevriend met de ouders van Beatrice, prins Andrew en Sarah Ferguson.

Grote liefde & loyaliteit

Die ouders laten trouwens weten bijzonder gelukkig te zijn voor hun oudste dochter: “We hebben met trots toegezien hoe de relatie tussen Beatrice en Edoarde zich heeft ontwikkeld. We zijn de gelukkige ouders van een prachtige dochter die haar grote liefde en metgezel heeft gevonden in een loyale jongeman. We wensen hen alle geluk toe.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook Beatrice en Edoardo zelf laten weten ‘over the moon’ te zijn met hun nakende huwelijksplannen: “We zijn allebei zeer opgewonden om dit avontuur samen aan te gaan. We kunnen haast niet wachten om getrouwd te zijn”, zo klinkt het daar. Volgens de tortelduiven passen ze zo goed samen omdat ze zoveel gelijkaardige waarden én interesses hebben, iets dat hen naar eigen inschatten erg zal helpen bij het neerzetten van een geslaagd huwelijk.

Here’s to my big sis

Ook de verleden jaar in het huwelijksbootje gestapte zus van Beatrice, prinses Eugenie, is in de wolken, zo laat die vandaag op haar Instagram-account weten: “Ik ben zo blij voor mijn grote zus en de lieve Edo. Het zat er aan te komen: jullie twee zijn echt gemaakt voor elkaar“, zo klinkt het daar.

View this post on Instagram

Same same but different…#tbt

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De festiviteiten zelf staan gepland voor ergens in 2020. Tot die tijd: alvast onze gelukwensen aan the happy couple!

Lees ook: