Als er één fashion-item is dat ‘blauw bloed’ schreeuwt, dan is het wel bont. De laatste decennia kwam er – zowel binnen als buiten de mode-industrie – tegen het dieronvriendelijke stofje echter steeds meer protest. De steeds ostentatiever in het oog springende morele bezwaren tegen bont, zorgden er niet alleen voor dat verschillende modehuizen het uit hun collecties gingen bannen, maar ook dat steeds minder ‘fashionable’ afnemers het nog langer om hun lichaam wilden dragen.

Bij dat absolute ‘bont-no-go’-lijstje schaart nu ook het Britse koningshuis zich. Nadat Queen Elizabeth zelf, maar ook andere royals als Kate Middleton en Camilla Parker Bowles de laatste jaren regelmatig fel onder vuur kwamen te liggen door hun kledingkeuzes op basis van bont, besloot het koningshuis blijkbaar dat het tijd was om de handdoek in de ring te gooien.

Dat de Queen vanaf heden volledig bontvrij door het leven zal gaan, werd bekendgemaakt door kleermaakster en kledingadviseur van de koningin, Angela Kelly, in haar nieuwste boek, ‘The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe’. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Faux-fur en winterjassen zonder nerts

Als ‘Hare Majesteit’ nog eens publiek evenement moet bijwonen in barre temperaturen, dan zal dat vanaf heden dus niet meer in een bontje gebeuren, maar wel in een mooi stukje faux-fur. Gelukkig voor de queen is dat stofje op dit moment wel helemaal hot and happening. Kledingstukken met bont die de queen op dit moment al in haar kast heeft hangen, zal ze wel behouden. Uit alle winterjassen waarin nerts verwerkt zat, werd die stof voor de goede vrede dan weer wel verwijderd.

Dat ook de koningin zelf volledig achter de keuze van haar kledingadviseur lijkt te staan, bevestigt Buckingham Palace: ‘De koningin geeft aan dat ze klaar is om met de tijd mee te gaan, en erkent dat de houding ten opzichte van bont is veranderd’, zo staat te lezen op Twitter.

Lees ook: