Kate Middleton openhartig over haar eerste, onzekere momenten als moeder

Verrassend: Kate Middleton werkte mee aan een podcast. In Happy mum, Happy Baby vertelt ze openhartig over de vreselijke ervaring na de geboorte van zoontje Prins George.

In 2013 werden Kate Middleton en Prins William voor het eerst ouders. Al even geleden, maar Kate herinnert zich de eerste momenten als moeder nog perfect, zo vertelt ze in de podcast. Ze zegt onder andere dat ze het moeilijk vond om zwanger te zijn, en dat ze erg veel last had van ochtendmisselijkheid. “Meditatie en hypnogeboorte hielpen om kalm te blijven.” Dat laatste is een soort van mindfulness-therapie die moeders in verwachting helpt om stress weg te nemen.

“Hypnogeboorte werkte enorm goed voor mij, en hielp mij om meer te genieten tijdens de zwangerschap zelf ” – Kate Middleton

Eng moment

Verder is ze openhartig over het akelige moment na de geboorte. Traditiegetrouw moest ze vlak na haar bevalling op de trappen van de Lindo Wing bij St. Mary’s Hospital in Londen  verschijnen. En dat in een jurkje, op hakken en met perfect gestyled haar en dito make-up. “Ik ga daar niet over liegen, dat was een eng moment”, aldus Kate. Al heeft ze er vooral ook mooie herinneringen aan. “Iedereen was enthousiast en we waren enorm dankbaar voor de steun die het publiek toonde. En het was heel mooi om onze vreugde te delen. Want hoewel we bang waren, waren we vooral ook blij. Een kindje krijgen is buitengewoon. Hij was zo lief, en ik was vooral zo opgelucht toen ik zag dat het een gelukkige, gezonde jongen was”, klinkt het.

Kate Middleton met William en George, enkele uren na de bevalling.
Kate Middleton met William en George, enkele uren na de bevalling.

Onzekerheden

Als je denkt dat royals niet met onzekerheden kampen, heb je het mis. “We waren net als andere onervaren ouders best onzeker. We hadden net dezelfde angsten als nieuwe ouders. Ik weet nog hoe heel de wereld toekeek toen we Prins George voor het eerst in een autostoeltje zetten. We vroegen ons af hoe we dat gingen doen en hoe zo’n stoeltje werkt. We hadden thuis wel geoefend met een pop, maar dat is toch iets anders. Gelukkig deed hij het heel goed.”

Dat Kate Middleton zo openhartig vertelt in een podcast is best bijzonder. Ze doet het om haar ‘5 questions‘ te promoten, een vragenlijst waarmee ze een community van jonge moeders wilt oprichten om verhalen te delen over het jonge moederschap en tips uit te wisselen.

Meer over Britse Royals:

(Beelden: Getty – De volledige podcast beluister je hier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content