Kate & William: 5 verhalen die je nog niet kende over het koninklijke koppel

Kate & William zijn al 18 jaar smoorverliefd op elkaar. Van de Schotse universiteit St. Andrews waar het allemaal begon tot hun gezellige stekje in het Kensington Palace, de hertog en hertogin van Cambridge hebben samen al een lange weg afgelegd. Ze vierden recent hun tiende huwelijksverjaardag, wat ons de ideale reden leek om 5 geheimen uit de doeken te doen over het meest geliefde Britse paar.

1. De sport die William maar niet kan winnen

Als er iets is dat Kate Middleton kenmerkt, is het haar competitieve kantje. De hertogin houdt van tennis  – geen verrassend nieuws als je bekijkt hoeveel tijd ze doorbrengt op de tribunes van Wimbledon – en blinkt uit in de sport. Het koppel bezit zelfs een privé tennisbaan op hun eigendom in het Britse Norfolk. Kate heeft zo’n rigide training gevolgd dat ze volgens tennisleraar Rod Laver een zeer hoog niveau bereikt heeft in de sport. “Ik heb William en Kate een paar keer ontmoet, en wanneer je in de Royal Box zit, heb je de kans om een beetje met hen te praten. Ze spelen tegen elkaar. William vertrouwde me toe dat hij haar nooit kon verslaan,” zei Laver.

2. Het recept dat kate deed smelten

William is een echte charmeur. Hij wist Kates hart te veroveren met een bord spaghetti bolognaise. “Op de universiteit kookte hij verschillende gerechten. Ik denk dat hij daarmee indruk op me wilde maken. Dingen zoals bolognaisesaus,” vertelde de hertogin op de BBC cooking show. “Hij maakt ook een heerlijk ontbijt,” voegde ze toe.

3. De dag waarop alles (bijna) veranderde

Het is moeilijk te geloven, maar het gelukkig ogende gezinnetje was er bijna niet geweest. William en Kate hadden zo hun twijfels bij een huwelijk. Ze waren zelfs een maand uit elkaar in 2007. Omdat William zich niet klaar voelde om zich eeuwig te verbinden aan Kate, brak hij met haar… tijdens een telefoongesprek. Royals-expert Robert Lacey beschreef de breuk. “Het was 11 april 2007 en Kate nam een pauze van haar werk bij Jigsaw, een modeboetiek, om een oproep van William te beantwoorden in een gesloten conferentiekamer. De deur bleef meer dan een uur toe. Toen ze weer naar buiten kwam, was ze vrijgezel,” verklapte Lacey aan de Britse media. Wij dachten verkeerdelijk dat de prins iets tactvoller was.

4. Het slechtste geschenk van William

Je zou denken dat je als echtgenote van een prins overladen wordt met extravagante cadeaus. Schitterende juwelen, haute-couture jurken of peperdure tripjes naar het buitenland. Iets vreemdere geschenken zijn echter ook niet zeldzaam als je getrouwd bent met prins William. Geschenken zoals een verrekijker bijvoorbeeld. William vertelde de anekdote zelf tijdens een podcastaflevering. “Ik gaf mijn vrouw een verrekijker. Ze laat het me niet meer vergeten. Dat was aan het begin van ons liefdesverhaal. Ik denk dat het me heeft geholpen haar te veroveren. Dat was het moment waarop ze voor me viel,” grapte hij.

5. Een onverwachte verloving

Het duurde een hele tijd voor prins William de volgende stap nam in de relatie. De Britse media zat zo op hun honger, dat ze Kate de gevatte bijnaam “Waity Katie” gaven. Het was pas in mei 2010 dat de hertog op één knie ging tijdens een reis naar Kenya. De locatie was allesbehalve toevallig; het was het land waar Charles zijn twee zonen mee naartoe nam na hun moeder Diana’s plotse overlijden. Het aanzoek gebeurde na een gezellig dagje vissen met Kate. “We waren buiten met vrienden, dus ik had het helemaal niet verwacht! Het was een totale schok toen hij arriveerde,” bekende ze in een interview. Wat het moment nog specialer maakte, was Diana’s beroemde verlovingsring. William en Harry hadden besloten dat de eerste die een aanzoek zou doen, de ring zou erven voor de gelegenheid.

Meer over de Britse royals:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content