Matthew Perry bleek verliefd te zijn op deze Friends co-star...en werd afgewezen

Friends-acteur Matthew Perry laat niets meer aan de verbeelding over in zijn memoires, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. In zijn autobiografie, die vorige week uitkwam, heeft Perry het over zijn jarenlange worsteling met drugsverslaving én...over zijn liefdesleven. He leaves no stone unturned en doet zelfs zijn boekje open over de verliefdheid die hij voelde voor co-star Jennifer Aniston.

De voorbije week kwamen we erg veel te weten over Matthew Perry, of Chandler Bing uit Friends. De acteur geeft in zijn biografie toe meermaals bijna dood te zijn gegaan aan zijn drank- en drugsverslaving, negen miljoen dollar te hebben gespendeerd aan nuchter worden en veertien operaties te hebben ondergaan ten gevolge van zijn destructieve gewoonten.

Geen vrienden

“Dan meteen alles op tafel”, moest Perry hebben gedacht, want ook over zijn liefdesleven en -gevoelens bekent de acteur heel wat. Zo zou hij verliefd zijn geweest op zijn Friends-collega, Jennifer Aniston, nadat ze elkaar drie jaar voor de show ontmoetten. De twee leerden elkaar kennen via gemeenschappelijke vrienden. Perry schrijft hierover: “Ik was meteen betoverd door haar, hoe kon ik dat niet zijn, en vond haar leuk. Ik kreeg het gevoel dat zij ook geïntrigeerd was – misschien zou het iets kunnen worden.”

Nadat hij de rol in een (andere) sitcom te pakken kreeg, belde hij Aniston op. “Je bent de eerste persoon aan wie ik dit wilde vertellen”, zei hij tegen haar. Slechte aanpak bleek al snel. “Ik kon het ijs zich voelen vormen door de telefoon heen. Achteraf gezien was het duidelijk dat dit haar het gevoel gaf dat ik haar te leuk vond, op de verkeerde manier... en ik maakte mijn fout alleen maar erger door haar op date te vragen. Ze wees me af, wat het heel lastig maakte om daadwerkelijk met haar uit te gaan, maar zei dat ze graag vrienden wilde blijven. Ik floepte eruit: ‘We kunnen geen vrienden zijn.'”

Collega’s

Wie wordt afgewezen, kruipt liefst zo ver mogelijk weg van de persoon in kwestie. Maar iets nadat hij een blauwtje had gelopen, stonden Matt en Jen plots samen op de set van Friends. En die (eenzijdige) aantrekkingskracht verdween niet zomaar. “Al vrij vroeg bij het maken van Friends realiseerde ik me dat ik nog steeds verliefd was op Jennifer Aniston. Onze hallo’s en doei’s werden ongemakkelijk. En dan zou ik mezelf afvragen, hoe lang kan naar haar kijken? Is drie seconden te lang? Maar dit verdween naarmate de show vorderde. Dat, en haar oorverdovende gebrek aan interesse.”

Gelukkig lukte het de twee collega’s om professioneel te blijven, en geweldige bevriende personages neer te zetten. “We lieten het verleden in het verleden en richtten ons op het feit dat we de beste baan die Hollywood te bieden had, hadden gekregen.” Benieuwd wat Jennifer zal vinden van deze onthulling.

Meer celeb-nieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content