Meghan Markle bedankt vriendelijk voor bezoekje van Donald Trump

Begin juni organiseert het Britse koningshuis een driedaags staatsbezoek voor de Amerikaanse president Donald Trump. Tijdens dat bezoek zal hij bij meerdere leden van de Royal Family op de koffie gaan. Wie bij dat exclusieve onderonsje niet aanwezig zal zijn? Meghan Markle: de recent bevallen Duchess gaf immers aan géén interesse te hebben in een audiëntie met de president, zo schrijft de internationale pers.

Tijdens zijn driedaags staatsbezoek zal Trump – samen met zijn vrouw Melania – niet alleen verschillende Royals bezoeken, maar zal de Queen hem ook uitnodigen voor tal van very British activiteiten. Zo staan er onder meer verschillende tentoonstellingen op de planning en een toeristische rondrit langs de grootste Londense trekpleisters. Ook in Buckingham Palace zelf, wordt er aardig wat georganiseerd: allereerst wordt de Amerikaanse president er verwelkomd met een officiële ceremonie, waarna er ruimte is voor een gezellig theekransje en een Britse lunch (of zou dat eerder een high tea zijn dan?)

High Tea party

Samen met Trump en Melania, mogen ook Kate en William, Harry, Prins Charles en Camilla Parker Bowles aan de thee-tafel aanschuiven. De enige die dus in het Royale rijtje zal ontbreken, is Meghan: zij heeft voor het theekransje met de Trumps immers vriendelijk bedankt. Dankzij de pasgeboren Archie, valt haar afwezigheid natuurlijk erg makkelijk weg te zetten onder het mom van ‘zwangerschapsverlof’.

Toch lijkt dat niet de enige reden te zijn voor Meghan’s verzuim. De Amerikaanse ex-actrice liet zich immers ook in het verleden  al – nog vóór ze deel uitmaakte van de Britse koninklijke familie – verschillende keren openlijk kritisch uit over de figuur van Trump.

Zo schaarde Meghan zich ten tijde van de campagnevoering voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016, resoluut achter Hillary Clinton en noemde ze sinds zijn aantreden de politiek van Trump in verschillende interviews ook al ‘vrouwonvriendelijk’ en ‘polariserend’. De Hertogin van Sussex is dan overduidelijk ook geen fan van de controversiële figuur.

De kans dat Markle begin juni even niet bijzonder rouwig zal zijn om haar zwangerschapsverlof, is dan ook vrij reëel.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content