Met deze berichtjes zou Kate Meghan aan het huilen hebben gebracht

Gekibbel en onzinnig geruzie: ook Kate Middleton en Meghan Markle maken zich er al eens schuldig aan, zo blijkt. Dat de twee geen hartsvriendinnen zijn, werd al meermaals bevestigd. In zijn nieuwe boek Spare (of Reserve in het Nederlands) deelt prins Harry nu ook details van de discussies die de relatie tussen Kate en Meghan ontsierden.

In de aanloop van de royal wedding waren de Britse tabloids snel om te schrijven dat Meghan Kate aan het huilen zou hebben gebracht – zoals het een echte bridezilla betaamt. De bruidsmeisjesjurk van Kate’s dochter prinses Charlotte was hiervoor de aanleiding. In het omstreden gesprek met televisiepresentatrice Oprah, beweerde Meghan echter het tegenovergestelde: juist zij was in tranen uitgebarsten door het toedoen van Kate. Manlief Harry beschrijft in zijn memoires hoe de ruzie tussen de twee er juist aan toeging.

“De bruiloft is over vier dagen!”

Het begon allemaal met een berichtje van Kate naar Meghan:”Charlotte’s jurk is te groot, te lang en te wijd. Ze huilde toen ze ‘m thuis aantrok.” Waarop Meghan zou geantwoord hebben: “Oké, en ik heb je verteld dat de kleermaker op stand-by staat sinds 8 uur ’s ochtends. Hier. Bij Kensington Palace. Kun je Charlotte meenemen en de jurk laten vermaken, net zoals de andere moeders doen?”

Naar verluidt eiste Kate daarop dat alle jurken opnieuw gemaakt zouden worden, in plaats van het eens te zijn met eventuele veranderingen. Ze zou ook reeds de ontwerper van haar trouwjurk, Sarah Burton van Alexander McQueen, hebben gecontacteerd.

In een poging begrip op te wekken voor de druk die er op dat moment op haar schouders lag, “vroeg Megh of Kate wist wat er op dit moment aan de hand was. Met haar vader”, schrijft Harry. Die zou niet uitgenodigd worden op de trouw van zijn dochter wegens enkele erg ongemakkelijke incidenten met de pers. Kate was duidelijk niet onder de indruk en meer bezorgd over de trouwdag: ze zei “dat ze heel goed op de hoogte was, maar de jurken... En de bruiloft is over vier dagen!“, vertelt Harry na. Meghan zou geantwoord hebben “Ja, Kate, ik weet het...” en rondde het gesprek af met “Ik weet niet wat ik anders moet zeggen. Als de jurk niet past, neem Charlotte mee naar Ajay. Hij wacht al de hele dag.” “Goed”, sloot Kate af. Bij thuiskomst vond Harry naar eigen zeggen zijn vrouw al snikkend op de vloer van hun huis.

Meer over de koninklijke families:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content