Met deze vier woorden diende Meghan Markle Prins Charles van antwoord op haar huwelijk

Dat het Britse koningshuis er met Meghan Markle een vrouw met een sterke persoonlijkheid bij kreeg, was vrij snel duidelijk. Ook op de dag dat ze effectief in het huwelijksbootje stapte met haar prince charming, liet Meghan dat blijken. Toen Prins Charles voorstelde om haar – in de afwezigheid van haar eigen vader – naar het altaar te begeleiden, diende Markle hem van repliek met vier eenvoudige woorden.

Meghan: Zelfvertrouwen en onafhankelijkheid

Het was pas vlak voor haar huwelijk in mei 2018 dat Meghan Markle vernam dat haar vader, Thomas Markle, had beslist om niet deel te nemen aan de feestelijkheden, en haar bijgevolg niet naar altaar kon begeleiden. Een boodschap die voor geen enkele dochter makkelijk te ontvangen moet zijn. Dat Meghan echter een sterke vrouw is, die zich daardoor niet van haar stuk laat brengen, blijkt uit het antwoord dat ze gaf aan haar soon-to-be schoonvader Prince Charles toen die voorstelde die taak in plaats van haar vader op zich te nemen.

Volgens een nieuw boek dat royal-auteur Robert Hardman recent uitbracht, is dit immers hoe Meghan op zijn voorstel gereageerd moet hebben: “Can we meet halfway“. Met deze woorden liet de intussen alweer ex-Royal niet alleen zien dat ze een onafhankelijke vrouw is die niemand nodig heeft om haar hand vast te houden, maar maakte ze meteen ook haar entree als onafhankelijke en niet zomaar te domineren persoonlijkheid.

Meghan Markle Prins Charles

Met dat laatste is Hardman het hartgrondig eens: “Meghan liet van meet af aan zien dat ze geen verlegen ‘blushing bride’ was, maar een zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die vast van plan was om een grootse entree te maken’, zo verklaarde hij aan The Mirror. Dat die sterke persoonlijkheid niet altijd even goed rijmde met het strak omlijnde Britse decorum werd inmiddels pijnlijk duidelijk. Minder dan twee jaar na hun huwelijk trokken Harry en Meghan zich in 2020 terug als officiële leden van de Britse koninklijke familie en verlieten ze het land om hun gezin verder te zetten in eerst Canada, het land waar Meghan ook in pre-royal tijden al lange tijd verbleef, en daarna in de Verenigde Staten.

Queen Elizabeth II: koningin van onze tijd

In Hardman’s nieuwste boek, The Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II, worden ook een paar details uit de doeken gedaan over het familiedrama bij de Markles dat het huwelijk van Meghan en Harry destijds een klein beetje overschaduwde. Uiteindelijk zou Meghan’s moeder, Doria, de enige zijn die effectief het huwelijk zou bijwonen.

Meer royals:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content