Met dit speciale gebaar wil Parijs hulde brengen aan Prinses Diana

Meer dan 22 jaar is het inmiddels geleden dat het Verenigd Koninkrijk – en zowat de hele wereld met hen – werd opgeschrikt door het tragische nieuws van het overlijden van Prinses Diana. Na een wilde achtervolging door de paparazzi op 31 augustus 1997, reed de auto van Diana zich ongelukkigerwijs te pletter tegen de wand van een Parijse tunnel.

Technisch gezien was Diana Spencer, die een jaar eerder de scheiding met Prins Charles aanvroeg, op dat moment geen lid meer van de Britse koninklijke familie, maar de elegante en immer goedlachse Diana had tegen die tijd de harten van het Britse volk dermate weten te veroveren, dat ze voor hen altijd de ‘Princess of Wales’ zou blijven.

Place Diana

En ook Parijs zou nu, 22 jaar na datum, de unieke figuur van Diana willen vereeuwigen, precies op de plek waar ze – door ongelukkige omstandigheden – het leven liet. Om hommage te brengen aan de voormalige Britse prinses, heeft het Parijse stadsbestuur dan ook besloten om de plaza vlak boven de Pont de l’Alma – de brug waar het debâcle zich voordeed – om te dopen tot ‘Place Diana’, zo schreef de Franse krant Le Monde gisteren.

Op die manier wil de stad van de plek waar het ongeluk gebeurde, ook een officiële gedenkplaats voor de Britse ex-prinses maken.

Dat het plein nog niet officieel werd benoemd tot memorial-site, houdt Britten, Parijzenaars en toeristen wereldwijd echter niet tegen om er ook nu al dagelijks massaal hulde te brengen aan de overleden Diana. Onafgebroken wordt de replica van het Amerikaanse vrijheidsbeeld dat het midden van het plein siert, dan ook omringd door tal van bloemenkransen, kaarsen, foto’s, slotjes en lieve berichten van rouwenden en bewonderaars om de herinnering aan de Princess of Wales voor altijd levend te houden.

Benieuwd of ook Prins Harry en broer William door dit fijne gebaar ontroerd zullen zijn.

Lees meer over Diana:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content