Mila Kunis en Ashton Kutcher stoppen hun kinderen niet vaak in bad en daar hebben ze een goeie reden voor

Actrice Mila Kunis en haar man Ashton Kutcher deelden onlangs een opvallend privé-weetje. Ze zouden hun kinderen énkel wassen wanneer ze zich vuil hebben gemaakt. Een goed idee, volgens heel wat dermatologen, en wel om deze reden.

Water blijkt niet zo onschuldig

In de podcast Armchair Expert onthulden Kunis en Kutcher dat ze hun dochter Wyatt Isabelle (6) en zoontje Dimitri Portwood (4) niet al te vaak wassen. Interessant, zo vond de pers en daarmee ook de rest van de wereld. Want hoe vaak moet je jouw kind eigenlijk wassen?

Ashton Kutcher en Mila Kunis met hun kindjes Dimitri en Wyatt in 2017 (STRINGER/AFP via Getty Images).
Ashton Kutcher en Mila Kunis met hun kindjes Dimitri en Wyatt in 2017 (STRINGER/AFP via Getty Images).

Volgens verschillende experts is élke dag een bad of douche nemen niet helemaal goed voor onze huid. Water droogt je huid uit wat zelfs een rol zou kunnen spelen bij het ontstaan van eczeem.

Elke leeftijd een andere wasroutine

Hoe vaak je jouw kindje best wast, hangt af van de leeftijd. Is je baby pas geboren, laat het witte huidlaagje dat je ziet gewoon zitten. Die vette laag beschermt het huidje in de baarmoeder en is ook na de bevalling nuttig door de antibacteriële werking. Het eerste badmomentje met je baby plan je best in vanaf dag vier na de geboorte.

Verder was je een baby, peuter en kleuter best twee tot drie keer per week. Let er op dat het water de juiste temperatuur heeft (niet hoger dan 37 °C). Nog belangrijk: gebruik géén zeep maar voeg liever een badproduct op basis van olie toe aan het water.

Wat dan met oudere kinderen? In de lagere school hebben kinderen voldoende aan een wasbeurt om de dag. Bij pubers verandert die wasroutine; apocriene zweetklieren schieten rond de puberteit in actie en bevinden zich vooral onder de oksels en rond de schaamstreek. Het vocht uit deze klieren in combinatie met bacteriën op je huid geven die typische puber zweetgeur. Nu, op dat moment is je kind vast al oud genoeg om zélf te ruiken wanneer het badtijd is!

Meer celebweetjes

Openingsbeeld: Getty Images.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content