Home Celebs Nieuw onderzoek bewijst: daarom mag je gelukkig zijn met je vrouwelijke baas

Nieuw onderzoek bewijst: daarom mag je gelukkig zijn met je vrouwelijke baas

Nieuw onderzoek bewijst: daarom mag je gelukkig zijn met je vrouwelijke baas

Een nieuwe Scandinavische studie heeft bewezen wat wij eigenlijk al lang dachten. Vrouwelijke bazen zijn beter dan mannelijke. Ze scoren beter op leiderschapskwaliteiten, communiceren beter en zijn veel resultaatgerichter.

Heb jij zelf je droomjob te pakken? Dan herken je zeker deze signalen.

Meer vrouwen aan de top

De BI Norwegian Business School deed onderzoek naar de persoonlijkheid van 3000 managers. Wat bleek? Vrouwen zijn beter in het managen van een onderneming. Zo hebben ze meer zin voor initiatief, communiceren ze beter en zorgen ze voor vernieuwing. Bovendien creëren ze vaak een betere sfeer en bieden ze meer ondersteuning dan hun mannelijke collega. Zo blijkt uit het onderzoek.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Mannen zouden dan weer beter  omgaan met stress en emotioneel stabieler zijn.

“Vrouwen zijn heel goed in het doelgericht managen van een onderneming. Jammer dus dat er toch nog steeds zo weinig vrouwen hogere functies bekleden“, aldus professor Øyvind  L. Martinsen, die het onderzoek leidde. “Vrouwen kunnen misschien minder goed omgaan met stress en piekeren daarom vaker, maar het zijn wel betere managers dan mannen.” Hoog tijd dus om die ambities waar te maken, dames! 😉

Meer tips voor carrièrevrouwen:

SOURCE: She