Dankzij de #MeToo-beweging en de Time’s Up campagne is er – eindelijk – heel wat om te doen: ongewenst gedrag en ongelijke lonen op de werkvloer. Vooral in Hollywood komt het ene geval van seksisme na het andere aan het licht, op de Golden Globes 2018 kleurde de rode loper nog volledig zwart als teken van protest. Nu blijkt ook het verschil tussen het loonbriefje van deze bekende acteurs écht wel absurd.

1500 x meer

Vrouwen in Hollywood (en de rest van de wereld) worden veel minder betaald voor hetzelfde werk dan mannen, en vooral op de filmset is dat verschil immens. Zo ontdekte onlangs deze House of Cards actrice dat ze véél minder betaald werd dan haar mannelijke collega Kevin Spaceydie ook nog eens wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Jammer genoeg is zij niet de enige, want ook het verschil tussen het salaris van Michelle Williams en haar tegenspeler Mark Wahlberg voor hun rol in ‘All The Money in the World’ blijkt énorm.

Voor ‘All The Money in the World’, de film die last minute diezelfde Kevin Spacey verving door Christopher Plummer, moesten Michelle Williams en Mark Wahlberg een paar dagen terugkomen voor een reshoot. Hoeveel ze daarvoor cashten? Hij kreeg zo’n 1,5 miljoen dollar, zij nog geen 1000

Golden Globes-nominatie

Om het helemaal compleet te maken, moet je weten dat Michelle Williams onlangs nog een Golden Globes-nominatie in de wacht sleepte voor haar acteerwerk in die film. Toen ze hoorde dat ze enkele dragen moest terugkomen reageerde ze: “They could have my salary, they could have my holiday, whatever they wanted. Because I appreciated so much that they were making this massive effort,” en dus ging Wahlberg maar met haar centen aan de haal…

Michelle Williams reageert zelf nog niet op het voorval, dus misschien gaat het hier om een vrijwillige keuze van beide acteurs om nét veel of weinig betaald te krijgen voor de reshoot. Maar dat het om een immens verschil gaat – en dat regisseur Ridley Scott dat zomaar toelaat – lokt in élk geval heel wat controverse uit.

Seksisme in Hollywood