Op deze rokkenjager is Mr. Big uit Sex and the City gebaseerd

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Mr. Big – dé grote aan-en-uit liefde van Carrie Bradshaw in Sex and the City (er komt binnenkort een gloednieuwe tv-serie!) bestaat écht. Voor wie nu even helemaal in shock is en zo snel mogelijk het vliegtuig naar Amerika wil nemen om hem op te zoeken: de uitleg.

Mr. Big bestaat

De inspiratiebron voor Bradschaws grote liefde Mr. Big (gespeeld door Chris Noth)? Ron Galotti, de voormalige uitgever van Vogue en het mannenblad GQ. Hoewel het maar gossip is, zijn de aanwijzingen nogal geloofwaardig. Wat denk jij?

Wie is Galotti?

Ron Galotti werd geboren in de Bronx van New York. Zijn ouders waren Italiaans en Joods en baatten een drankenwinkel uit. Hoe groeide op in Peekshill, de suburbs van New York, en zijn vader stierf toen hij amper 9 jaar was. Zijn enige zusje werd geboren met het Syndroom van Down en stierf eind jaren ’90. Galotti had moeilijkheden op school en ging bij de Air Force, waarvoor hij 3,5 jaar in de Filipijnen verbleef.

Zijn carrière

Na het leger, verkocht hij advertentieruimte voor Home Sewing News waarvan een vriend van zijn moeder eigenaar was. Daar was hij goed in waardoor hij ook nog aan de slag ging voor Fawcett publishing. Toen kreeg hij de vraag van Hearst om mee Country Living te lanceren. In 1982 werd hij weggekaapt door Conde Nast waar hij eerst voor Mademoiselle werkte en dan Vanity Fair nieuw leven inblies. Hierna werd hij gevraagd door Vogue en GQ. Uiteindelijk werd hij er ontslagen en verhuisde hij naar Vermont om zijn leven over een rustigere boeg te gooien.

Een jetset leven

Galotti genoot van de voordelen die hij kreeg als succesvolle uitgever. Hij had een auto met privéchauffeur en alles werd voor hem betaald. Zijn vriend Luca di Montezemolo, toen de CEO van Ferrari, stuurde ooit een Falcon 10 privéjet naar Parijs om Galotti naar Bologna te vliegen. Daar stond een helicopter op hem te wachten die hem naar de Ferrari testbaan in Marinello bracht om er de laatste nieuwe ‘wegraketten’ uit te testen.

New York, 1994: Ron Galotti poseert op zijn nieuwe bureau van Esquire Magazine (foto door Karjean Levine/Getty Images).
New York, 1994: Ron Galotti poseert op zijn nieuwe bureau van Esquire Magazine (foto door Karjean Levine/Getty Images).

Zijn reputatie als womaniser

Galotti trouwde twee keer: eerst met skikampioene Lisa Wilcox, later met Hearst uitgever Donna Kalajian (die een affaire gehad zou hebben, waardoor ze na 12 jaar huwelijk uit elkaar gingen). Verder datete hij ook nog met model Janice Dickinson – die Sylvester Stallone voor hem zou hebben verlaten – en Candace Bushnell, die hij ontmoette op een feestje in 1995. Ze hadden iets voor een jaar en Bushnell schreef alles over deze relatie neer in haar relatiecolumn voor de New York Observer. Haar teksten vormden later de inspiratiebron voor de reeks en films van Sex and the City.

Mr. Big als bijnaam

“Hij was één van die New Yorkse mannen met een grote persoonlijkheid. Je merkt hem meteen op, van zodra hij de ruimte binnenwandelt,” zei Bushnell ooit aan New York Magazine. “Ik noemde hem Mr. Big omdat hij zo in het oog sprong.” Verder zei Bushnell over Galotti: “Hij is een veelzijdiger man dan je zou denken. Hij kookt, hij spit de tuin om. Hij is vaak liever thuis dan uit in de stad.” Ook vandaag zou Bushnell nog contact met hem hebben.

Meer over Sex and the City

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content