Peter Van de Veire: “Ik heb al 50 jaar moeite met nee zeggen en ben geregeld in het rood gegaan”

In het feestnummer van Feeling vertellen dé uitblinkers in BV-land over hun memorabel 2022. Vandaag lichten we al een tipje van sluier op, zo onvergetelijk was het jaar van radio-dj en tv-presentator Peter Van de Veire.

 

We treffen Peter (50) in volle voorbereiding voor zijn gloednieuwe ochtendshow op Radio2 die in 2023 van start gaat; tussen de styling en de fotoshoot door zit hij in volle focus over zijn laptop gebogen. Op zijn vijftigste is Peter helemaal klaar voor deel twee van zijn carrière.

Lees ook: zo onvergetelijk was 2022 voor Jeroom & Elodie 

Jas in faux fur (Stand Studio, € 579). Trui (7 For All Mankind, € 260). Broek (Dior bij Verso, p.o.a.).
Jas in faux fur (Stand Studio, € 579). Trui (7 For All Mankind, € 260). Broek (Dior bij Verso, p.o.a.).

“Ik heb twee seconden gedacht: ‘Ik kom bij de grootste familie van Vlaanderen terecht; çava, ik bol dit uit’. Maar daarna heb ik mezelf tot de orde geroepen. Radio2 is nog altijd een enorm sterk radiomerk, maar het landschap verandert op dit moment zeer snel. Als we de komende 10 jaar willen overleven, moet je nu schakelen. Een zachte evolutie, geen revolutie. Dat is voor niemands hart goed. Dat betekent dat we héél Vlaanderen willen blijven beroeren. Niet alleen de wijze grijze, maar ook de minder grijzende luisteraar. Je moet radio maken zoals je denkt dat er in 2025 naar radio zal geluisterd worden. Mijn job is enorm veranderd in de jaren dat ik het doe. Bij Studio Brussel kwamen we toe, lazen de ochtendkrant en brachten de interessantste nieuwtjes. Vandaag is iedere uitzending een volwaardige show. Al blijft de basis wel dezelfde: ik maak mensen wakker op een positieve manier, geef hen courage voor de dag. Toch ben ik blij dat ik het niet meer moet doen voor de jongste doelgroep. Je kunt de zotste dingen doen, maar ze zijn wispelturiger dan een spastische darm.”

“Ik heb al 50 jaar moeite met nee zeggen en ben geregeld in het rood gegaan”

“Ik heb onder groot applaus afscheid genomen in het Sportpaleis, maar de dag erna is iedereen weer met iets anders bezig. Dat doet je beseffen dat je niet zo belangrijk bent. Het gaat fantastisch met MNM, ik ben vervangbaar. Dagelijks contentement is het allerbelangrijkste, heb ik beseft tijdens die maanden thuis. Lex (3) naar school brengen, veel thuis zijn bij mijn gezin en met mijn kinderen dingen kunnen delen.”

“Ik wist al twee jaar dat ik ging vertrekken. Ik was klaar met het verhaal en heb het nog niet gemist. Maar volledig stilstaan is eng. Dan komt de muur op je af, begint je brein te werken en komen alle stoffige dingen die op je zolder lagen mooi naar beneden dwarrelen. Sinds een jaar of vier praat ik geregeld met een therapeut. Dat zorgt ervoor dat die zolder ook wel opgekuist geraakt. Daardoor vind ik nu ook wel een zekere rust in het nietsdoen. Ik heb al 50 jaar moeite met nee zeggen en ik ben geregeld in het rood gegaan. Intussen heb ik de mentale en financiële luxe om nee te kunnen zeggen. Wat ik doe, goed doen, dat is wat telt. In 2023 wens ik nog meer stabiliteit en rust, een fijne start op Radio2 en winst op het Eurovisiesongfestival!”

Ontdek alle prachtige beelden en bijhorende interviews in het feestnummer van Feeling.

Lees ook

DOOR: ELS KEYMEULEN EN KRISTIN STOFFELS. FOTO’S: JAN VANDEVYVER.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content